Bilstol i fly – Britax, BeSafe hvilke passer egentlig? Også litt om CARES selvsagt..

OBS!! Artikelen er oppdatert 31/3 pga nye regler!

Disse 2 bilstolene er ikke lenger godkjent til bruk i fly da de IKKE kan festes med 2 punktsseler:

 • BeSafe iZi Plus
 • Maxi Cosi Cabrio Fix

Er det noe vi brenner for i BarnOmbord, så er det sikkerhet ombord i fly og hvordan gjøre reisen lettere med de små. Tar du med deg bilstolen ombord i flyet når du reiser, slår du 2 fluer i smekk, og det er hvertfall noe vi er stor fan av! OBS! RyanAir godtar IKKE bilstoler ombord i sine fly, men de godtar CARES selen. Les mer om det her.

BeSafe izi combi ombord i Norwegian. Null stress!

Vi har skrevet mye om temaet tidligere, men det ser likevel ut til at det aldri blir nok info om dette. Noe jeg også opplevde da jeg delte et bilde på Instagram. Bildet var av en mamma som hadde kjøpt egne seter til begge barna sine under 2 år, ombord i Norwegian. Tidligere har jeg tenkt at det er noe av grunnen til at noen velger å ikke ta med bilstolen til de barna som er under 2 år – de ønsker ikke å kjøpe eget sete til de små, noe som jo er forståelig, det er jo ikke gratis.. Kommentarene som ble lagt inn under bildet for noen dager siden, gjorde meg obs på at det slett ikke er sånn for alle lenger. Mange la inn kommentarer på at det hadde de selv gjort, eller skulle gjøre neste tur for å få en bedre flyreise sammen med barna. Det er mange som ønsker å ta med bilstolen ombord i flyet når de reiser, og da er det synd at det ikke står noen der, klare til å svare på spørsmålene som vil komme. Vi ser det som vår “plikt” og oppgave å dele og lære oss enda mer angående dette temaet, og da håper vi dere også kan hjelpe oss litt. Fly med og uten barn Man kan ikke nevne bilstolene uten å nevne CARES selen. Vi har lenge hatt CARES selen til salg og utleie, denne selen er ikke noe annet enn genial til deg som ønsker å sikre barnet ditt under turen, men ikke ønsker å ta med bilstolen, eller ikke trenger den på destinasjonen. (Kanskje dere ikke har leiebil feks) Det er ikke til å legge under en stol, at dette produktet har vært tema mange, mange ganger.. Når vi vurderte, og bestemte oss for at CARES selen er et produkt for de norske foreldrene, hadde vi selvsagt studert, lest om, blitt kjent med, og ikke minst, lest manualer for luftfart, før vi tok inn denne til oss. Mannen i huset er flykaptein, og er en ordentlig “regelrytter”. (Nå hørtes dette negativt ut, men det er absolutt ment på en meget positiv måte altså!) Han kan sine ting og har svart på mange henvendelser, basert på regler innenfor luftfart, rundt dette produktet. Med andre ord, vi er begge to veldig godt lest opp på produktene vi tilbyr, og ikke minst CARES selen da dette går på sikkerhet til barna, og ikke noe vi tar lett på.

Reise med barn skal jo være GØY! Mer info til folket!!

Det er ingenting som gleder oss mer enn å se at dette “løsner” litt! Vi har jobbet med dette siden vi startet BarnOmbord, altså over 3 (snart 4…) år siden. Vi har hatt fokus på det å sikre barna under flyvningen hele tiden, og vært i kontakt med flyselskaper utallige ganger (samt Luftfartstilsynet både her hjemme i Norge og i Danmark) med dette som tema. Kontakten med Luftfartstilsynene har begge gangene vært positive, de har vært enige med oss og vår fokus på sikkerhet ombord. Luftfartstilsynet i Norge har på oppfordring fra oss, delt informasjonen om blant annet CARES selen til SAS, Norwegian og Wideroe. Hurra! Dere merker det kanskje ikke så mye selv, og hvertfall ikke om man dessverre opplever å bli møtt med skepsis fra ansatte ombord eller i innsjekksskranken eller på gate.. MEN det som vi merker, er at færre og færre tar kontakt med oss og forteller om de dårlige erfaringene – og det MÅ jo bety NOE ikke sant?

cares, norwegian, barnombord, fly med barn, reise med baby
Her er CARES selen avbildet på sønnen vår, ombord i Norwegian. Nei, det er INGEN grunn til at de skal nekte bruken av denne ombord!

Dette er et direkte sitat fra en kontakt i Norwegian angående bilstol ombord i fly:

Våre prosedyrer er veldig enkle på dette området:  Så lenge stolen er mulig å plassere i setet ( innerst ved et av vinduene) og er mulig å feste ved hjelp av sikkerhetsbeltet og er godkjent for bruk i bil/fly så er det lov å ha barn i stolen under avgang og landing (og selvsagt hele turen). Gjøres dette, skal man betale for et ekstra sete om bord om barnet er under 2 år. Ellers ingen avgifter.

Jeg tok for eksempel kontakt med SAS etter en forvirret kunde sendte meg en mail.. Spørsmålet jeg stilte på telefonen til den ansatte i kundeservice (??): Kan man ha med seg bilstol til barn over 2 år som har eget sete ombord. Følgende svar ble gitt: * Man har ikke lov å ta med seg bilstolen inn i flyet i det hele tatt. Og når jeg snakket mer med vedkomne og forklarte at det umulig stemte, var påstand nr to: * Da måtte man betale en ekstra avgift, selv om man allerede hadde bestilt sete til barnet…. – Akkurat ja.. Da han ble meg svar skyldig, og jeg ba om å få snakke med en kollega av han, siterte jeg det svaret jeg allerede hadde fått av Norwegian.. Og joda, de mener det samme som Norwegian på dette.. Så her fikk jeg hele 3 ulike svar på 1 spørsmål.. Det er ikke rart at det råder enormt med forvirring angående dette vel? Når man leser mer om bilstol ombord i fly på SAS´ sider, sitter jeg fortsatt igjen med like mange spørsmål.. Det er en rund-dans fram og tilbake til de samme sidene, der man egentlig ikke får svar på “noe”…? Ja, vi skjønner at man kan sjekke inn bilstoler, og at om man reiser med to barn under 2 år må den ene være sikret.. Men hva med de andre da? Som bare vil ha med bilstolen sin ombord? Får de lov til det? Men vi gir oss vel ikke enda, vi vil at dette skal være en like stor selvfølge som det å ta med seg barnevognen til barnet. De som ønsker å ta med seg bilstolen inn i flyet, skal få lov til det – uten den evinnelige diskusjonen fra flyselskapets side til tider. Vi deler ofte bilder og tips på Facebook sidene våre også, av de ulike typer bilstoler, så det kan være greit å følge med der også.

Britax TwoWay i et flysete. Mål: Bredeste punkt på bilstolen/setet ca.46 cm Bredde flysete ca 48 cm Mål mellom armlen: 44 cm
Britax TwoWay i et flysete.
Mål:
Bredeste punkt på bilstolen/setet ca.46 cm
Bredde flysete ca 48 cm
Mål mellom armlen: 44 cm

Etter en tid med fokus på dette, har vi da fått litt erfaring på veien. Nå vil vi ha ENDA mer, så mye at vi kan ta kontakt med flyselskapene og kanskje de kan publisere noe på sine sider? Eller hvertfall endre det som står der..? Enkelte påstår at bilstolen skal være maks 40/41 cm bred for å kunne taes med.. Javel.. Vis meg de stolene som er SÅ smale da…? *Håpløst*….

Jasså, så stolen må være innen 41 cm..? Men denne er jo bredere.. Og den går!
Jasså, så stolen må være innen 41 cm..? Men Britax Evolva 1-2-3 plus er jo bredere.. Og den går! (?)

Dette er uansett stoler som vi vet passer ombord i fly:

 • BeSafe:
 • BeSafe izi Go
 • BeSafe Izi Combi
 • BeSafe Izi Sleep
 • Kiddy:
 • Kiddy Pro
 • Britax:
 • Britax Evolva 1-2-3 Plus
 • Britax TwoWay
 • Britax Safe plus (0-13 kg)
 • Britax Hi-Way
 • Britax Rohmer Eclipse
 • Maxi Cosi:
 • Maxi Cosi Pebble
 • Britax Safe plus (0-13 kg)

(Denne listen vil bli oppdatert så snart vi får tilbakemeldinger fra andre kunder og lærer av deres erfaringer) Også må vi ikke glemme dette: Om dere bor i nærheten av Jessheim/Gardermoen og vil teste ut bilstolen i et flysete, TA KONTAKT med oss! Vi har en seterad her hjemme som dere selvsagt kan få teste! Bare send oss en mail, så finner vi et tidspunkt som passer!

La oss si at du ønsker å ta med deg bilstolen ombord, men synes det kan høres “tungvint” ut og drasse med deg den store stolen.. Vel, vi har jo forslag til deg også her!

Vi bruker enten GoGo Kidz Travelmate som man fester bilstolen på. Denne er tilgjengelig for utleie fra Gardermoen, eller for salg slik at vi kan sende denne i posten til deg.

Her sitter vår lille gutt i sin Britax Twoway festet på en GoGo Kidz Travelmate. Når bilstolen er i bruk ombord, legger du Travelmate i hattehyllen.

GoGo Kidz Travelmate monteres enkelt på bilstolen, enten man er på flyplassen eller på butikken
GoGo Kidz Travelmate monteres enkelt på bilstolen, enten man er på flyplassen eller på butikken

En annen løsning er å hive den på ryggen. Da bruker du en Ultimate Car Seat Travelbag. (Denne er tilgjengelig for utleie og salg). Denne “sekken” er designet til “gruppe 2” bilstolene, men uten base. Du vil også få plass til den minste typen bilstoler i denne, da kan du “brette” bagen dobbel, og feste med bånd feks.

Her er Ultimate Car Seat Travelbag i bruk. Veldig hendig!
Her er Ultimate Car Seat Travelbag i bruk. Veldig hendig!

Vårt inderlige ønske denne gangen, er at dere som har reist med bilstoler ombord i fly, kan dere dele dine erfaringer med oss? Hvilket type bilstol brukte dere? Tanker/erfaringer rundt turen. Hva synes DU flyselskapene kan gjøre annerledes når det kommer til dette?

Ut å fly med barn, hva er viktig for deg?
Ut å fly med barn, hva er viktig for deg?
Advertisements

43 thoughts on “Bilstol i fly – Britax, BeSafe hvilke passer egentlig? Også litt om CARES selvsagt..

 1. For meg virker det som at norwegian er ok og veldig behjelpelige med å la foreldre ha med bilstol inn i flyet sas not so much. de var krasse og uhøflige med oss når vi ville ha med bilstolen i bilstolpose leid på flyplassen!! det var overhode ikke plass til en så svær bilstol (britax two way som er en av de minste og smaleste i mine øyne.) og vi ville aldri få den gjennom sikkerhetskontrollen. vi fikk høre dette fra flere sas ansatte så tilslutt gav vi opp og lot dem sende bilstolen som bagasje. men da er man jo ikke sikret at bilstolen er ok etterpå. OG om de absolutt skulle ha den inn som bagasje burde jeg selv fått lov å bære bilstolen til flyet og levert den fra meg der. men neida jeg fikk den aldri gjennom sikkerhetskontrollen var svaret jeg fikk. (fikk ikke lov å prøve å ta den med meg opp en gang.)

  Skal selv sende en mail til sola flyplass sas for å få opp en diskusjon med dem hvorfor dette ikke er mulig fra deres side! for dette er tullete. vi har god mulighet til å få lånt bil når vi skal reise til familie i landet men vi har ikke økonomi til å ha 3 bilstoler til hver av barna våre. (vi har to biler her hjemme og det må vi ha og det er dyrt nok med to bilstoler i hver bil om vi ikke skal måtte ha en stol til hvertf barn hos besteforeldrene. så om vi kunne hatt stolene med oss inn på flyet hadde vært helt supert! men jeg tørr ikke prøve det igjen foreløpig.

  1. Hei Silje! Og takk for at du deler din opplevelse. Det er helt utrolig at det går an.. Er så synd at det skal være avhengig av “hvem du treffer på” for dette er absolutt ikke noe å “bruse med fjærene” for, slik jeg oppfatter at SAS gjorde i denne situasjonen!

   Ja, jeg er helt enig med deg! Send de en mail, fortell hva du opplevde og vi gjerne til bilder som vi har lagt ut ombord i Norwegian (av samme type bilstol!)

   Vi er veldig spente på svaret du får, og håper du holder oss informert.

   Dette, akkurat dette er grunnen til at vi bare ikke kan GI oss, vi MÅ få ut riktig info når det kommer til dette, og flyselskapene må forstå viktigheten av dette!
   *fanesak de LUX*

   Hold oss oppdaterte da?

   Mvh
   Christina
   BarnOmbord

 2. Hej!
  Har hittat denna sida från Sverige. Ska ut och flyga med sonen 2,5 år till sommaren. Ska hyra bil dit vi ska och vill ha med vå bakåtvända bilbarnstol då jag vägrar sätta ett så litet barn framåtvänt. Det spelar ju dock ingen roll i ett flygplan. Jag undrar om ni vet om det går att ha med axkid minikid ombord och i vilka flygbolag i så fall. Den är 42 cm bred när jag mätt den.

  1. Hei!

   Beklager så sent svar, denne kommentaren kom helt bort for meg.. 😦

   42cm høres jo veldig fint ut i et flysete. Vi har lagt ut video på Instagram og Facebook siden vår der vi fester en MaxiCosi og en BeSafe Izi Plus. Om den er lik de stolene vil jeg tro det går veldig bra! 🙂

   Mvh
   Christina
   BarnOmbord

   1. Finner ikke video, men dere har testa med besafe izi plus ? Og D gikk? Hvor finner man videoen? På forhånd takk!!

    Ps kjempe bra hjertesak, og kjenpe bra side-dere gjær D virkelig enklere for oss som kommet etter 🙂

  1. Hei Camilla, alle produkter som godkjennes og sertifiseres for bruk i fly under avgang/landing går gjennom veldig strenge kontroller. At makshøyden er 100 cm går kun på sikkerhet til barnet. 🙂

 3. Hei
  Jeg skal ut å reise med en 1-åring om kort tid og har bestilt eget flysete til henne. Vi har et besafe izi combi x3 isofix 2012-modell sete og jeg lurer på om dette får plass ombord på norwegian sine fly? Jeg ser jo at besafe izi combi står på listen over seter som passer, men gjelder det også de litt eldre modellene?

  1. Dytter! Uvesvart? Vi skal kjøre dreamliner med norwegian i sommer. Fikk beskjed om at bilstolen Max kunne være 40 x 41 cm på norwegian. Setene var i følge de kunn 41,5 cm brede. Kan dette stemme?
   Vi har bsafe izi combi. Takker for raskt svar!

   1. Hei! Beklager sent svar! Vi var hvertfall brukt den bilstolen ombord Norwegian (ikke dreamlineren). Om den måler 41,5 cm brede, så er jo dette mellom armlenene som regel. Om bilstolen er bredere enn det øverst eller nederst på stolen, vil den fortsatt passe skulle man tro..? Jeg er litt usikker, men vi kan måle bredden på det flysetet vi har her hos oss, så sender jeg nytt svar her.
    Mvh
    Christina
    BarnOmbord

 4. Hei,
  Vi fløy nylig med vårt maxi cosi babysete, det gikk kjempefint!
  Når vi skal fly igjen i mai tenkte vi å kjøpe besafe izi plus, det står ikke på listen.
  Vet dere om det passer hos Norwegian?

 5. Hei!

  Takk for en nyttig og informativ artikkel. Selv om jeg lærte mye har jeg et par spørsmål.

  Dere skriver hvilke seter dere vet passer i fly. Men er de også godkjente for å bruke i fly?

  Hva vet dere om hvilke seter som passer i KLM-fly? Det står på hjemmesiden til KLM at setet er 42 cm bredt. Er det et standardmål for alle flytyper, eller kan det hende at noen fly har smalere seter? Vår flytype er Embraer 190.

  På forhånd takk!

  1. Hei Ann C.

   Beklager så sent svar fra meg!
   Ja da er de også godkjente i fly. (Selv om det dessverre kan være noe feil-info ute hos de kabinansatte på dette.)

   Feks på siden til Norwegian, lister de opp en “rekke” krav om hvordan bilstolen skal være for å ta den med seg ombord. Men det som står helt øverst i teksten (at bare ETT av kravene må være innfridd) faller veldig bort i alt det andre..

   At setet skal være ECE registrert er ett krav, og det er ALLE stoler som selges i Norge, så den er jo grei..

   Da er det dette som gjelder:
   Får bilstolen plass i flysetet?
   Kan den festes med en 2-punktssele?

   Angående “maks” bredde på flysetet (jeg setter “” rundt dette av en grunn) så er det mye merkelig info rundt dette dessverre.

   Jeg har vært i kontakt med flere selskap, og det finnes vel ikke noen bilstoler som er så små…? Tviler jeg på. hehe..
   Så maks bredde på stolen burde egentlig vært maks bredde mellom armlenene, er jo der det kan “butte” tenker jeg.

   Vi har en seterad her som er fra en Boeing 737 300, og det er stort sett samme bredden på Embraer 190 som du skal reise med.

   Vi har reist med Norwegian en del og hatt med Britax TwoWay ombord. Denne er langt over 42 cm.. 🙂

   Som skrevet i teksten:
   Britax TwoWay i et flysete.
   Mål:
   Bredeste punkt på bilstolen/setet ca.46 cm
   Bredde flysete ca 48 cm
   Mål mellom armlen: 44 cm

   Jeg ville sendt en mail til KLM og spurt om dette, og del gjerne de bildene vi har her inne også. Jeg vet at andre har måtte gjort det, vist til våre bilder som “bevis” og at de deretter har fått OK.
   Veldig tungvindt og frustrerende..

   Håper du finner ut av det! 🙂
   Også må du bare ta kontakt om det skulle være noe annet jeg kan hjelpe deg med! 🙂

   Mvh
   Christina
   BarnOmbord

   1. Takk for svaret.

    På klm.com står det følgende:
    ————————————–
    Bilseter/barneseter
    Du kan ta med 1 bilsete/barnesete per barn gratis på KLM-flyvninger. Hvis du har bestilt et sete til barnet ditt, anbefaler vi deg å ta med ditt eget bilsete/barnesete om bord.

    Bilsetet/barnesetet må passe mellom armlenene til flysetet, som er 42 cm (16,5 tommer) bredt.
    Barnet ditt og barnesetet må sikres i henhold til produsentens instrukser.
    Barnesetet må ikke være defekt og må være godkjent for flytransport og merket i henhold til dette.
    Du må alltid reservere bruk av bilsete/barnesete på forhånd. Ta kontakt med KLM telefonreservasjoner eller ditt lokale KLM-billettkontor.
    Du kan også sjekke inn bilsetet/barnesetet gratis. Reglene ovenfor vil da ikke gjelde.

    Hvis du har bestilt sete til barnet ditt på en KLM-flyvning, kan du også ta med et barnesikringssystem beregnet på bruk i fly (CARES) og bruke det om bord:

    Barnet ditt og CARES-systemet må sikres i henhold til produsentens instrukser.
    CARES-systemet må ikke være defekt og må være godkjent for flytransport og merket i henhold til dette.
    Du må reservere bruk av ditt CARES-system på forhånd. Ta kontakt med KLM telefonreservasjoner eller ditt lokale KLM-billettkontor.
    ————————————–

    Dette ser veldig bra ut. Hvis vi reserverer bruk av bilsete på forhånd får vi sikkert en bekreftelse som vi kan skrive ut og vise fram dersom det blir spørsmål om dette. Vi skriver også ut denne informasjonen fra hjemmesiden (på flere språk, for sikkerhets skyld).

    Jeg er usikker på hva de mener med at setet må være godkjent for flytransport og merket i henhold til dette. Er det opp til meg selv å dokumentere godkjenning og merking?

   2. Hei, ja det er det samme som står på feks Norwegian sine sider, at bilstolen må innfri ett av de kravene, og det gjør den jo iom at den er ECE registrert. 🙂

    Det er noen bilstoler som har spesifike merker (gjerne USA) men ingen av våre har hatt det, og vi får den uansett med oss.
    Føler nesten at de bare “må” nevne enkelte ting, i henhold til regelverk etc, og derfor kommer det ut veldig “rotete” for kundene.

    Det er egentlig enklere enn de framstiller det – heldigvis! 🙂

  1. Hei, nei det må den ikke ha. Så lenge bilstolen passer i flysetet og kan festes med 2-punktssele skal det være i orden. Enkelte flyselskaper kan ha egne regler på dette, så ta gjerne kontakt med selskapet på forhånd også. 🙂

   Mvh
   Christina

 6. Skal ut å reise om 3 uker, og vurderer veldig sterkt å ta med bilsete. Det blir ikke noe bilkjøring, men vi skal jo til og fra flyplassen, og har jo uansett flysete. Vet dere om Britax Multitech passer? Det ser helt dønn make ut til evolva, så det er vel rimelig å anta at det også skal passe? 🙂

  1. Hei, kan fortelle at vi fikk plass til MultiTech ombord på ett Sasfly forrige uke. Men frekke flyvertinner nektet oss å bruke det da gutten vår er over to. Men altså setet gikk. vi fikk ned armlene og han satt helt supert i det!

   1. Hei! Er det sant? Hva sa de da? Så lenge bilstolen passer og den kan festes med 2-punktssele har de ingen grunn til å nekte dere å bruke den. Hva endte det med?

 7. Hei! Vi skal snart fly med Norwegian og jeg vil ha med bilstol. Funker det med rene bakovervendte seter, for eks britax max way? Isåfall blir de installert forovervendt eller bakovervendt på flyet? Ser ikke helt hvordan setet kan bli plassert forovervendt på flyet…

 8. Hei! Jeg og den lille på 3mnd. skal ut og fly om ikke så lenge. Har veldig lyst å ha hen i bilstol, vi har BeSafe Izi Sleep. Men kan den festes med 2-punkt-sele? Jeg har aldri gjort det før. Er det mulig å brikke en trille fra Quinny E.l. til å feste Izi Sleep på og trille frem til gaten?
  Vi skal nok bytte fly i Oslo eller København.

  Jeg kan fint bære henne i bæretøy, tenker mest på at det ikke er så kjekkt å dra med bilstol på flyplassene.

  1. Hei! Jeg har ikke helt oversikt over alle bilstolene dessverre, men jeg har delt spm ditt på Facebook-siden vår. Krysser fingrene for at det er noen som har erfaring med den stolen eller noe lignende. 🙂

 9. Hei! Takk for super side!

  Vi skal reise med Norwegian til Gran Canaria og har bestilt eget vindusete til vår gutt på 1 1/5 år. Planen er å ta med Britax Hi-Way (bakovervendt som festes med belte) siden vi skal bruke bilstolen i leiebilen også. Men har nettopp snakket med Norwegian sin kundeservice og ble veldig forvirret. De sier at jeg ikke får ha bakovervendt sete på fly fordi man må kunne benytte flysetet sitt belte og ikke bilstolen sine belter. Jeg forklarte at stolen festes ved hjelp av beltene i flysetet……..men de mener at det kun er forovervendt som er tillat. Er det noen som har brukt Britax Hi-Way på fly som har erfaringer? Kjenner jeg gruer meg til å komme ombord flyet med setet i tilfelle det ikke går…

  1. Hei, jeg brukte mitt maxi cosi Cabriofix bakovervendt å festet det med flybelte over stolen på Norwegian til USA. Så det blir ikke noe problem, de sier det får å slippe at folk tar med seg stoler på flyet! Evt så kan du jo sette maxway’en fremover og feste flybelte over stolen😊

 10. Vi har flydd med babyen på under ett år 8 ganger til USA fra Oslo. Også flydd innenlands i USA. Vi bar stort sett brukt et Recaro Privia sete. Det har gått helt fint med SAS og United. En gang brukte vi Maxi Cosi Cabrio fix. Det var litt større og mer kronglete, men gikk fint det og. Begge er godkjent i EU. Et problem er at i USA skal de være FAA approved. Det er litt vanskeligere for det er stort sett bare seter de selger i USA som er FAA approved. Og de er stort sett ikke godkjent her. Men i og med at vi aldri blir spurt om noe dokumentasjon så har det ikke vært et problem. Nå leter jeg etter et sete som passer til GoGo Kidz trailermate som er ok å bruke i bilen når hun nå vokser til. Blir for tungt å bære gjennom flyplassen.

 11. Hei. Vi skal også fly med Norwegian til Gran Canaria og har bestilt eget sete til datteren vår. Hun er 16 mnd når vi drar. Har et Besafe Izi Combi x3 fra før av. Vil dette passe, og tregner man også å ta med “beina” til denne? Altså det man har stående på matten i bilen. Eller holder det med kun sete?
  Setter pris på svar 🙂 ps. kommer gjerne på showroomet og prøver ut dette også, hvis det er mulig.

 12. Hei

  Jeg skal ut på min første flytur(norwegian) med mine 2 små barn, og har 3 spm som jeg så gjerne skulle fått svar på 🙂

  1. Er det noen som har hatt med Maxicosi Cabriofix på Norwegian fly tidligere, og vet om det er mulig å oppbevare den i oppbevaringsrommet over flysetet ?

  2. Er mulig å få med seg en Maxicosi Axissfix bilstol inn på flyet eller er den for stor ?

  3. Hvis ikke bilstol er mulig på fly har noen prøvd å sende det som spesial bagasje med Utlimate Travel bag fra barnombord.no ?

  Alle svar mottas med stor takk 😀

 13. Hei

  Jeg skal ut på min første flytur(norwegian) med mine 2 små barn, og har 3 spm som jeg så gjerne skulle fått svar på 🙂

  1. Er det noen som har hatt med Maxicosi Cabriofix på Norwegian fly tidligere, og vet om det er mulig å oppbevare den i oppbevaringsrommet over flysetet ?

  2. Er mulig å få med seg en Maxicosi Axissfix bilstol inn på flyet eller er den for stor ?

  3. Hvis ikke bilstol er mulig på fly har noen prøvd å sende det som spesial bagasje med Utlimate Travel bag fra barnombord.no ?

  Alle svar mottas med stor takk 😀

  1. Hei Tom! Vi har reist med Maxi Cosi Cabriofix selv og den får plass i flysetet.:) Ikke i hattehyllen dessverre.
   Jeg har delt bilde (og video mener jeg) av denne stolen i flysetet på Instagram (@barnombord)

   Den andre typen bilstol er ikke vi kjent med hvertfall, men det kan jo hende det er noen andre her som vet. 🙂

   Hilsen Christina

 14. Hei har dere film om hvorda man monterer britax two way i fly?
  Har nettopp kjøpt det 😊
  Skal reise med Norwegian om 3 uker, og gutten blir 3 år i august, skulle gjerne hatt med setet, tror dere at det går?

  1. Hei Ella,

   Jeg har dessverre ikke en film om det, men skal prøve å forklare så godt jeg kan. 😉
   Tips nr 1: Når stolen står i setet, vri den delen av fly-beltet som har låsen på seg rundt en halv gang, da kommer du enklere til når du skal låse beltet.

   Sett kneet i bilstolen og før fly-beltet bak stolen. Nå har du en del av fly-beltet som er “snudd”/vridd 180 grader, så det er enklere å låse beltet.

   Ps: Spør flyvertinnene om en setebelte-forlenger i tilfelle det er enklere, dette er noe de fleste fly skal ha ombord.

   Håper det var til hjelp? Vi holder til på Kløfta ved Gardermoen om du vil komme hit å teste det ut i et flysete. Vi har flysete her hos oss. 🙂
   – Om du bor i nærheten da.. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s