Med BarnOmbord til … Frankrike!

Denne posten er første post i serien vår “med BarnOmbord til..” Vi er i kontakt med mange som skal ut å reise med små barn, og vi hjelper dem på vei med det praktiske til turen, hvilke produkter som er fine å ta med seg på reisen eller i flyet blant annet. Noe vi aldri blir utlært på er jo selvsagt de ulike reisemålene, hva er greit å tenke på der, hvordan gjør man det med barnemat i Mexico feks..? Eller det å amme på “åpen gate” i Spania..? Hva er greit, hva burde man tenke litt mer på når man besøker de ulike landene/stedene?

makroner - farger

Det er mye man kan lese seg opp på, hvilke hoteller som er barnevennlig, hvor mange stjerner har de, og er det langt til stranden for eksempel.. Men det er ikke det vi vil vite, vi lurer på de små tingene som man ikke kan lese seg opp på på nettet.. (Man finner det nok, men det tar så innmari lang tid, tro meg…) Til dere som ikke har vært innom siden til Reis med barn tidligere, vil vi absolutt anbefale dere et besøk der også, den er rett og slett genial, og favner MANGE av disse ulike spørsmålene.

Se på vårt “bidrag” som en liten tilleggs-tjeneste.

Med BarnOmbord til FRANKRIKE

Vi spurte etter deres erfaringer fra rundt om i verden, og hva vi fikk skal vi selvsagt dele videre med dere!

Før vi begynner er det viktig å påpeke at denne infoen på ingen måte er noen “fasit” på hvordan ting er, det er mer litt tilbakemeldinger fra andre småbarnsforeldre som har besøkt steder rundt om i verden, og som deler sin erfaring med oss.

Når vi har reist med små barn selv, har det vært spørsmål som barnemat og bleier man lurer på først – i rekken av mye annet.. Er det noe vits i å pakke kofferten full med barnemat og bleier til to uker i Spania? Vi personlig har aldri gjort det. Ja én pakke bleie i kofferten og plenty til hånd-bagasjen. Det holder. Dette er basert på egne erfaringer når vi reiste vår første tur til USA med vårt første barn.. Og vi måtte evakuere flyet på Island på grunn av været… Les mer om akkurat den hendelsen her.

En lang tid etter den turen reiste vi aldri langt uten å ha klær/bleier i back-up, da snakker vi kanskje tur til senteret.. Ironisk nok er det jo den ene gangen man faktisk glemmer det hjemme, at behovet virkelig melder seg. Er ikke det typisk..? Regner med det er flere som kjenner seg igjen her..

Et land vi aldri har reist til selv med små barn, er Frankrike. Vi var derfor litt nysgjerrige på hva andre foreldre mente om landet og hvordan det er å reise med små barn dit.

Tips nr 1: bleier er dyrt!

Vi fikk mail fra en mamma som hadde reist sør i Frankrike med en 3-åring og en liten på 7 mnd. Jeg tror nok hun ville tatt med seg bleier hjemmefra om hun visste hvor dyrt det var. Et eksempel: 1 pakke bleier i str 6/7 koster nesten 20 €. Det er rimelig dyrt til å være i utlandet. Vi snakker over kr.150,- ….

Tips nr 2: våt-servietter kan du kjøpe.

Du får tak i våt-servietter i butikken uten parfyme, de er litt dyrere enn de andre, men dette er altså ikke noe man “må” ha med seg til Frankrike.

Tips nr. 3: mat til den lille, ta med eller ikke?

Franske barn har mye av det samme på menyen som våre norske når det kommer til middagsglass. Du finner både Hipp, Nestlé og andre ukjente franske merker, så dette er ikke noe du trenger å ta med. Det er ca samme pris som her hjemme i Norge, overkommelige altså. Hipp selges på de fleste økologiske butikker. Dom: ikke ta med.

Morsmelkerstatning er blitt observert i flere ulike typer, så om det ikke er noe “ekstra” barnet ditt skal ha (ved allergi feks) trenger man ikke ta med det til Frankrike. Dom: ikke ta med.

Frukt-smoothies kan være tilsatt en del mer sukker en hva poden får servert hjemme, men det finnes glass med frukt naturell. Dom: ikke ta med.

Grøt derimot kan være greit å ta med seg, om ikke barnet ditt er glad i grøt med smak av honning, sjokolade, kjeks eller vaniljesmak – høres jo godt ut synes nå jeg, men om man vil gi barnet mer av den grøten den er vant med, kan det være greit å ta med hjemmefra. Dom: ta med!

Tips nr.4: amming – ulik erfaring, hva føles riktig for deg?

Amming er jo det mest naturligste i denne verden for mange, men som så mye annet, kan man ikke forvente at andre dermed er enige med deg. Her fikk vi to ulike erfaringer, der den ene har fått noen blikk av de rundt, selv om hun var diskret. Hun hadde blitt fortalt at franske damer ikke ammer offentlig selv.

Mamma nr 2, kunne fortelle det motsatte, nemlig at franskmenn er OK med nakenhet, og gjøre. Selv om du ikke ser andre amme, kan du godt gjøre det selv. Hun hadde erfaring med at det stort sett var OK. Hun hadde ammet i metroen, restauranter og i parken. Dom: Enige om å være uenige – hva føles naturlig for deg? Del gjerne erfaringer/tanker i kommentarfeltet.

Tips nr.5: restaurantbesøk med den lille.

Noe av det jeg synes er greit med å reise med små barn, er akkurat dette. Jeg tror andre land tar med seg ungene mer “ut” på restauranter, de har en annen kultur på dette enn vi her hjemme. I utlandet ser man gjerne hele familien sitte til bords og spise middag kl.21 på kvelden, noe vi selv ikke ville gjort her hjemme. Ulik kultur her altså, og har vel sin forklaring med lange arbeidsdager, det sosiale og det faktum at mange jo har en naturlig pause under dagen – såkalt siesta..

I Frankrike er heller ikke dette noe problem, ifølge de tilbakemeldingene vi har fått. På restauranter og kafeer tillater de at du har barnevognen/trillen i nærheten av bordet (det er det jo ikke standard her hjemme som regel..?)

Barnemenyer kan ligge på rundt 7-10 €. (ca.55-80 kr.)

Tips nr.6: barnestol på restauranter. Barnestol på fransk: chaisse haute.

Her var også erfaringene delte. En mente at de fleste restaurantene har barnestol til de minste gjestene. En annen mente det motsatte, at det var vanskelig å få tak i. Og tipset oss om at det kunne være greit å ta med egen “stoffdings” som man fester til vanlig stol. hehe..  (Vi kaller det FlyeBaby – denne kan brukes både i flyet og som barnestol)

FlyeBaby fra BarnOmbord kan kanskje være redningen under restaurant-besøket i Frankrike?
FlyeBaby fra BarnOmbord kan kanskje være redningen under restaurant-besøket i Frankrike?

Tips nr.7: stellerom. 

Vi fikk tilbakemelding på at det sjelden eller aldri er stellebord på offentlige toaletter, så planlegg besøkene og ta med det du trenger til stellet. Dom: ta med egen enkel stellematte.

Alt i alt vil jeg si at det rett og slett ikke høres avskrekkende ut å dra til Frankrike med små barn. Nesten slik at vi vil planlegge en tur nå med en gang.. Varme croissanter til frokost sammen med en kopp sterk kaffe, men barnet sitter i stolen ved siden av, enten i lånt barnestol eller i medbrakt FlyeBaby..? Ja takk!

Franske barn løper HELT sikkert rundt med baguetter under armen dagen lang..
Franske barn løper HELT sikkert rundt med baguetter under armen dagen lang..
Med BarnOmbord til Frankrike - og da ser vi selvsagt for oss bilder som dette..
Med BarnOmbord til Frankrike – og da ser vi selvsagt for oss bilder som dette..

Som vi nevnte først i innlegget, dette er kun de erfaringene vi har fått tilbakemelding på, så om dere er enige eller har andre erfaringer fra hvordan det er å reise med “BarnOmbord til FRANKRIKE”, legg gjerne igjen en kommentar i dette innlegget, så kan vi dele så mye vi vet om hvordan små barn kan være små barn “the French way”..

 

Advertisements

5 thoughts on “Med BarnOmbord til … Frankrike!

 1. Apropos bleier: jeg kjøpte de til vanlig Norsk pris i samtlige butikker så jeg tar IKKE med bleier neste gang jeg reiser til Frankrike :-))

   1. Knis! Tror jeg står for en del av tipsene deres rundt mme og babymat 😉

    Men det som er praktisk å vite er at om det benytter ordet “sans” så betyr det uten. Altså uten parabener/parfyme/gluten/melk etc etc :-)) de er veldig flinke til å merke slikt i la France :-))

 2. Vedr buss: opplevde akkurat at man må klappe sammen vognen og ha barnet dinglende på fanget, føles ikke veldig trafikksikkert. Godt vi hadde trille og ikke en stor bagvogn.
  Bleier (Pampers) koster rundt 70-80kr pakken (str 4/5), det finnes billigere merker.
  Mye fruktmoser å få tak i, pass på at de er merket ‘sans sucre’ uten sukker.
  Bilsete i leiebil: ikke forvent bakovervendt etter ‘babyklassen’. For å være sikker, ville jeg tatt med eget.
  Fortauene er veldig små, la søskenvognen bli hjemme!
  Etter snart 3 uker ved Juan les Pins er jeg overrasket over hvordan folk tror en hel dag på stranden i 28gr er fint for en baby.
  Flott ferieland, god tur til Frankrike alle mann!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s