Reise med små barn? Her deler vi våre stall-tips for å få en enklere reise med den lille turisten

Vi får henvendelser fra kunder som lurer på om vi kan dele noen tips angående det å reise med små barn.

Det kan vi jo selvsagt, og dette er på ingen måte en “mal” men heller egne erfaringer, hva som har fungert for oss, og hva vi skal gjøre mer av til neste gang.

Ok.. For det første, les gjerne gjennom bloggen vår og se om det ligger noe relevant info der svarer på spørsmålene du måtte har. På bloggen har vi også skrevet en liten FAQ om BarnOmbord, litt praktisk info om oss og om produkter som Prampack og FlyeBaby blant annet.

Vi har reist en del med barn noen år nå, og det er på bakgrunn av de erfaringene vi sitter igjen med at vi velger våre produkter, flyplasser for utleie og så videre.

Vi bruker og er fornøyde med samtlige av våre produkter som vi selger og leier ut i nettbutikken vår, og det føles veldig godt å kunne anbefale de videre til andre som er i samme situasjon!

FØR reisen / PÅ flyplassen:

PLANLEGG REISEN:

Det er utallige bloggere som har reist med små barn, og gjerne deler av sin erfaring. Finnes vel snart like mange “hva-pakker-man-i-håndbagasjen-historier som det er fødebag-historier.. Det er mange! Og felles for dem begge: det som passer for andre, passer kanskje ikke for DEG, så prøv deg fram, tenk på hva ditt barn blir trygg av, slår seg til ro med.

Bilde
Hvem planlegger og har siste overblikk over bagasjen når dere skal ut å reise? Ikke noen som kjenner seg igjen her vel….?

Skal du ha med BILSTOL ombord? Les om hvorfor VI gjør det HER og HER.

Dette er fra en av våre turer, der vi måtte “evakuere” (ja de kalte det det..) fra flyet mens vi stod værfast på flyplassen i Reykjavik midt-vinters.. Jeg sier det bare, ta med litt EKSTRA.. Våtservietter, bleier, mat, skift og drikke. You never know.. hehe

Nå har vi fått litt “større” barn, 3 og 6 år, så de skal gjerne få bli med å pakke Trunkien sin selv. Totebagen blir også alltid med, så slipper man en masse småting som ligger strødd mellom rad 2 og 24 liksom… Lego..? Ikke lurt. Duplo heller! Pakk gjerne det du VET barnet kommer til å trenge mest i Totebagen, også henger du den på lommen foran barnet, enkel tilgang er GULL! Se HER for bider. Sist gang pakket min største den til randen, det var heller ikke så lurt.. Da blir den nesten ikke åpnet under reisen, for den veier jo gjerne litt da.. Vær selektiv! Vi har alltid med en nakkepute og SnooziHedz i Trunkien, disse blir ALLTID brukt.

Les mer om hvorfor vi DIGGER Trunki her.

Bilde

For de av dere som skal reise med små barn for første gang, vil jeg bare si en ting: Planlegg, ha GOD TID og slapp av! Jo mer man ser for seg ulike scenarioer, og hvordan man skal gjøre det, jo bedre følelse av “kontroll” får man, og dermed… : slapper man bedre av. Rolig mor, rolig(ere) barn.. Eller?

Tiden på flyplassen går sånn av seg selv (for oss, og den går så fort..) men la meg skrive ned i rask rekkefølge:

Pakke inn barnevognen i Prampack (enten leid via oss eller om du har egen) / bilstolen inn i Ultimate Travel bag. Om du skal ha med bilstolen ombord, hiver du Ultimate Travel bag på ryggen og bærer avsted.

Sjekke inn og levere vogn/bilstol på spesial-bagasje

Sikkerhetskontrollen – på Gardermoen har de egen familie-sluse, se etter den GULE ballongen! (Hurra!) Det er nesten som at skuldrene senkes automatisk når man nærmer seg denne slusen, her er det liksom bare andre i samme situasjon. Herlig. Sikkerhetskontrollen er jo uansett det samme om man reiser med eller uten barn, sånn sett. De må gå gjennom selv, det går bra. Eller bli båret da om de ikke KAN gå, er jo ikke umenneskelige de som står der..

Flytende eller ikke, om det er mat/drikke til barn, som de skal ha med seg, skal dette gå bra! Kanskje (jeg har aldri opplevd dette selv!) de sier at du må smake på maten evnt. Ingen fare. Så: fyll vannflaskene når du kommer gjennom, og kjøp din egen i kiosken etter kontrollen. Sånn som vanlig.

Bilde
DIT skal du om du reiser med små barn fra Gardermoen – til FAMILIE-SLUSEN!

Etter kontrollen kan det være lurt å få ut litt energi på barna kanskje. (Under kontrollerte forhold selvsagt..) Se om du finner et lite lekeområde så de kan få “løpt” fra seg litt.

Om man henvender seg til SAS skranken på innland/utland (igjen; på Gardermoen) pleier de å ha noen triller til utlån. Kanskje den kan gi den lille litt hvile mens dere venter? SPØR om hjelp, det er helt sikkert noen som kan hjelpe deg på den flyplassen du er på.

Bilde
Litt plane-spotting ved siden av lekeapparatet (et stort fly med sklie, der de kan få ut litt “krutt”) før vi går ombord!

Spise / drikke / handle litt mat til turen (vi kjøper pølse som vi har i Frozzypacken sammen med medbrakt pastaskruer. Genialt. For våre barn.) Fyll vann i koppene/flaskene til barna.

Gå på do / skifte bleier er ofte det aller siste vi gjør, så slipper man at de plutselig “måååå” med det samme fest setebeltet slås av, eller helst før….

Gå tidlig til gate. Spør om det er noen ledige seter på flyet, det skjer jo støtt og stadig. Hvertfall støtt.. Kanskje dere er så heldige å få et ekstra sete selv om dere ikke har bestilt til den lille. FlyeBaby er kjempefin å feste i eget sete også!

MED BARN OMBORD:

Mange kan tenke at det verste som kan skje (spesielt ombord har jeg inntrykk av..), er om barnet begynner å gråte/slå seg vrang. Men altså, hva så? Det er jo barn det er snakk om, og jeg kan love deg at det er ingen andre som blir mer stresset over en sånn situasjon enn deg selv.. Ja, de kan bli litt irriterte/oppgitt, (shame on you guys…) men det er bare å overse..

Bilde
Jaja, om man opplever et lite skrekk-scenario en gang.. Man kommer jo fram – i live.. 🙂

– Ikke barnet kanskje, det trenger man ikke overse, men de som blir irriterte. De har jo selv vært barn en gang, og sikkert reist med barn selv også.. Ikke bry deg!

Jeg får nesten litt vondt i meg når jeg ser mammaer og pappaer som nesten “rister”/vugger barnet panisk for at det skal være stille når det ikke er fornøyd for ikke å “forstyrre” de andre. Det blir jo bare mer gråting av sånt. (Som regel hvertfall..?) Ja, det er anbefalt at for å utligne trykket som oppstår i kabinen ved avgang/landing, så burde barnet drikke/ammes/bruke smokk, men det KAN jo hende at det går bra uten også, kanskje det er en annen grunn til at barnet er urolig? Trøtt kanskje? Litt redd fordi det er ukjent, mange nye lyder og mennesker på alle kanter. (PS: når man er ute å reiser alene en gang selv, VÆR til hjelp til de som reiser med små barn! Jeg har selv hatt noen små barn på fanget, som ikke var mine, for å hjelpe mammaen. Om man ser at det er noen som trenger hjelp som reiser med små barn – TILBY å hjelpe! Ikke vent til de spør… Det gjør man jo ikke bare sånn helt uten videre..)

Tips: Få et sete innerst! Da får man mer ro om barnet vil sove, kose, spise etc.. Javel, man “forstyrrer” sidemannen når man må på do, skifte bleie etc, men da slipper man hvertfall den utfordringen det er ved at barnet vil ned på gulvet, blir truffet av serverings-trallene, blir forstyrret av flyvertinnene som prater over hodet ditt – u name it.. Også vet dere vel alle hvor lite “fan” vi er av små barn som skal ut å “gå” i midtgangen. Skjønner at det er en utfordring, så tenk på måter man kan få de til å sitte “rolig” på. Leker, kos, ta med bamse, et pledd du henger over setet om det skal sove litt, nakkepute. Ja, mulighetene er jo uendelige, men bare du vet hva som kan hjelpe på ditt barn.

Skifte bleier – Et av toalettene har et lite “stellebord”, her kan du skifte bleier. Spør etter en pose før du går inn, og ikke bruk den “alarm” knappen som er der inne. Ja, snakker av erfaring.. Flaut.. Ville jo nødig gå ut med DEN bleien når de drev og ordnet til mat og drikke på vognene sine, så da trykket jeg inn knappen. De tar det alvorlig. Oi… Var jo ikke “såååå” krise på en måte..

Du kan leie CARES selen til barnet om det er over 1 år, og har eget sete. (Mange tenker at man MÅ ha eget sete for i det hele tatt å leie en sele, men det skjer jo at det blir ledige seter ombord, som dere kan få. JA, da kan det hende at man “taper” de pengene om man ikke får brukt det ved full-bookede fly, men det er jo en sjanse man må ta, om man ønsker det.)

Bilde

FlyeBaby! Bare les her hvorfor!

Sugar in the morning – sugar in the evening… Uansett: NEVER when travelling …!!

Skikkelig FLYMAT - her representert av Ida Frosk (lånt bilde)
Ekte FLYMAT! Her representert av Ida Frosk. (lånt bilde)

Mat ombord. Dette temaet er noe vi tenker veldig på. Uten mat og drikke duger virkelig helten ikke… Og HVERTFALL ikke våre barn. Hos oss gir vi aldri sukker til barna når vi reiser. Never. Ikke små mye som en brus engang. Ja, vi går gjennom tax-freen før vi drar, de får velge seg noen små ting (noen ganger), og det er stas det. Men det blir aldri åpnet før vi er framme, helst HELT framme.. Ved bassenget.. Hehe

For oss betyr det MYE. Barna blir roligere, de blir mett og fornøyd og vi vet at det de har fått i seg kan holde litt i magen. Mine barn har aldri spist Foccaccia med kylling liksom.. Eller tapas-plate.. (?) Og jeg orker ikke gi dem en boks med Pringles og en sjokolademuffins for at de skal “ha NOE” i magen.. Njet! Det går rett i fletta hos oss, og er mat som har NULL for seg hos våre barn hvertfall. På REISE. (Ellers baaader de i snacks.. hehe, neida de gjør ikke det, men dere skjønner..)

Reis med barn har snakket med en ernæringsfysiolog og skrevet om dette temaet også. Det kan dere lese her. Denne signerer vi!!

– Også er det jo få ting som trigger våre barn mer, når de er slitne og trøtte etter mye venting/lang reise/dårlig søvn, enn en IS når vi kommer fram! Første kiosk etter ankomst –  DER stopper vi alltid! En fin liten “tradisjon..”

REIS MED BARN:

Denne fantastiske siden fortjener en egen overskrift. Her finner du MASSE flere tips til deg som skal …. : Reise med barn! Her er alt fra steder du burde dra, steder du kanskje ikke burde dra, hoteller, restauranter, LEKER og aktiviteter man kan gjøre ombord / på reise og så videre og så VIDERE! Besøk REIS MED BARN! Punktum. Her kan dere blant annet lese om en flyvertinnes tips til småbarnsfamilier.

SENK skuldrene – sammen med kravene.

Ja det kan være en utfordring for mange å reise med små barn. Det er mye man skal tenke på og planlegge. Men HUSK da, det går som regel veldig bra, også SKAL man jo på feire ikke sant? Jo flere ganger man reiser, jo lettere blir det. Man får sine “rutiner” på ting og vet hva som funker og IKKE funker.

 

Bilde
Uansett om man skal til maccern eller Thailand – HAVE FUN og GLED deg til dere er framme!! Dere skaper minner!

Vi i BarnOmbord får mange spørsmål rundt dette å reise med små barn, og mange av spørsmålene blir kanskje svart på i innlegg på Facebook siden vår. Så følg med oss der, kanskje det står noe der som vi har glemt her? Der legger vi også ut bilder og spennende nyheter FØRST.

Instagram kan være et fint sted å se om man har flere spørsmål, vi er også der. @barnombord – Vi ser at det er mange som tagger oss #barnombord eller for eksempel #flyebaby – Disse bildene ønsker vi oss så mange flere av! Det er til så stor hjelp for andre som skal ut å reise, det å se hvordan andre gjør det, høre deres erfaringer. DEL både bilder og erfaringer – og FØLG oss både på Facebook og Instagram for å få med deg siste nytt!

Bilde
SE så mange søte blid-fiser som har reist med produkter fra Barnombord! Herlige bilder ikke sant?

Til slutt vil jeg oppfordre dere til å legge inn en kommentar her, der dere deler DERES BESTE tips på reisen? Kanskje man klarer å lage en litt mer “felles” artikkel for dette, det hadde jo vært en drøm i så fall. Gå inn “der!!” liksom, der står det du trenger å vite!

Om det er noe du synes “mangler” her, ble litt langt beklager det, så er det bare å fyre løs! Til de av dere som har spørsmål til hva man kan tenke på når man ER på ferien, kan vi kanskje lage et innlegg om det også? Jeg vet ikke om vi har så mange tips der, så del gjerne dine egne stal-tips under her som sagt! Og i mellomtiden, gå inn på Reis med barn og les MANGE nyttige artikler der.

Advertisements

3 thoughts on “Reise med små barn? Her deler vi våre stall-tips for å få en enklere reise med den lille turisten

  1. Jeg har reist veldig mye med fly fra Oslo med ett åringen, og jeg vil gjerne legge til et par tips om Gardermoen. Gul ballong så klart. Det kan være slitsomt å bære (for stor til Bæresele) på ungen i sikkerhetkontrollen, og kor skal du gjør av han/henne når du må pakke stelleveske på nytt etter all væsken ble kontrollert? Jo, rett innenfor sikkerhetskontrollen, så er det plassert en svart barnestol man kan sette barnet ifra seg mens man pakker baggen.

    Så var det å finne en vogn. Det finnes slike små hand bagasje vogner som har et sete til barn, slik man trekker ut, som handlevogner har… For å slippe å gå å lete etter en ledig vogn, dra bort mot utenlandsterminalrn. Der sitter det alltid en vakt ved døren og da spør du pent om du kan få hente en vogn rett innenfor døren, og vips, så setter du ungen i vogna, og så drar man videre avsted til gate enten innenlands eller utenlands. Jeg pleide også å sette maxi cosien oppi denne vogna når mini var mindre 🙂

    1. NYDELIG Natalie! Der skrev du det jeg glemte gitt.. hehe.. Kjempebra! Takk for at du deler!

      Vi bruker også de små vognene de har stående utenfor TaxFree´en, veldig fine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s