Fly med små barn med funksjonsnedsettelse?

Det er så mange barn vi i BarnOmbord ønsker å hjelpe for å få en bedre reise, og små barn med funksjonsnedsettelse er absolutt en av dem. Vi ønsker å være : BarnOmbord – smart og smidig for ALLE småfolk

Bilde

Vi har forhørt oss litt rundt, snakket med noen av de som er foreldre til disse barna, og spurt hva de savner på reisen. Her er jo behovene ulike fra barn til barn selvsagt, på samme måte som for andre små turister, og alle behovene har vi ikke mulighet til å tilfredsstille dessverre både på grunn av pris og mangel på produkter.

Vi har lenge vært på utkikk etter produkter som kan hjelpe disse små barna, men utfordringene er dessverre mange. Noen produkter er helt geniale, produkter som gir kjempegod støtte under reisen og som er enkle å ta med seg. 

Det er en lang prosess å få utstyr som dette godkjent til bruk under avgang/landing. Selv om de er godkjente i utlandet, kan det være produkter som er helt ukjente for norske flyselskap.

Noen selskaper har godkjent disse, men ikke alle – og da kan ikke vi ta disse inn i vårt sortiment. 

Men vi har satt i gang en prosess mot Luftfartstilsynet og norske flyselskap, der vi ønsker oss større fokus og bedre informasjon/produkter som er tilrettelagt for små barn med funksjonsnedsettelse. Vi håper vi er på vei til noe som er bedre enn det tilbudet disse barna har i dag.

Hvorfor skal ikke disse små barna få benytte seg av hjelpemidler som gjør reisen lettere?

Bilde

 

Vi gir oss ikke ved første «avslag», så vi har ikke gitt opp håpet helt enda med andre ord.

Andre kriterier for oss har vært pris, uten tvil. Et av produktene vi har sett på, synes å være et veldig godt hjelpemiddel, men det er såpass dyrt at vi ikke vet om vi ønsker å ta sjansen på denne. 

Noenlunde likt tilbud, lik pris – det er det vi ønsker oss for ALLE barn som skal ut å reise.

Vi har kommet over et produkt som vi håper kan hjelpe en god del av disse små turistene hvertfall, om ikke alle.

Vi er så heldige at vi skal få teste en ny modell fra Crelling, som er et belte som er designet for å gi bedre støtte og hjelpe dem til å sitte bedre i en oppreist stilling under flyreisen. 

Selen festes på samme måte som CARES selen for de av dere som har vært borti den tidligere, men her har man en ekstra stropp som går rundt overkroppen. Disse selene er ikke i veien for med-passasjeren som sitter bak setet ditt, da de fortsatt kan bruke matbrettet som vanlig.

Crelling har flere modeller, noen for barn og noen for voksne. 

Denne nye typen som vi skal få teste ut, er beregnet for barn mellom 3-8 år.

Crelling selen er godkjent av norske flyselskap (dette ville vi ha bekreftet før vi bestemte oss for denne selen), men Crelling selv, og vi i BarnOmbord, vil anbefale dere og ta kontakt med flyselskapet før reisen og opplyse at dere skal bruke denne ombord, og for å be om tillatelse før avreise slik at dette er avklart. 

En prototype av selen er på vei til oss i disse dager, og vi vil låne denne ut til de som trenger det. Dette er en test-periode som vi påtar oss for Crelling, slik at de kan modifisere den om det behøves, slik at det endelig designet blir helt optimalt for kundene.

Flere bilder og mer info om denne vil bli publisert når vi mottar denne.

Så om du trenger denne, eller om du kjenner noen som gjør det, ta kontakt med oss på mail christina@barnombord.no

Tusen takk til alle dere som deler dette innlegget for oss, vi vil nå ut til alle foreldre som reiser med små barn med funksjonsnedsettelse, og håper dere kan hjelpe oss med dette.

 

Advertisements

2 thoughts on “Fly med små barn med funksjonsnedsettelse?

  1. Hei. Vi bruker Crelling modell 27… reist land og strand med ulike flyselskaper uten problemer.. Starta da prinsen var 2 år, nå er han 6… null problem.. Har med litt ekstra puter som støtte til kroppen..

    1. Hei Janne,

      Så godt å høre at den er fin for dere og gutten deres. Du har ikke tilfeldigvis noen bilder du ønsker å dele med oss også? Eller om du vet om noen andre som trenger en slik, er det bare å tipse dem om oss. Vi låner denne ut gratis nå!
      Hvor har du fått tak i din?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s