Bilstol i fly – nytt produkt og våre BESTE tips!

 

 

 

 

 

Vi i BarnOmbord har som dere vet, fokus på både praktiske produkter, smarte løsninger og ikke minst sikkerhet for barn på reisen.

 

Vi har selv reist mye med små barn, og har gjort oss opp noen erfaringer, og tanker/meninger rundt hvilke produkter som kan lette reisen med små barn. Og tallene viser at vi vil fortsette å reise med små barn, og med over 22 millioner reisende kun fra Oslo lufthavn iløpet av fjoråret, kan man jo bare forestille seg hvor mange små barn og dertil ”svette” foreldre dette tilsier.

Det er mange teorier som høres bra ut på ”papiret”, men som kanskje ikke fungerer like bra i praksis når man reiser med små barn. Noen barn VIL bare ikke sitte rolig i setet sitt under reisen, uansett hvor mange spennende apper man har på iPaden eller hvor mange forskjellige tegnesaker barnet har med seg i kofferten – selv om de i tillegg har fått valgt ut innholdet på kofferten selv..

(Her vil vi komme med et lite tips: ta med Trunki og ikke minst Tote-bagen. (Packin´Smart/Stack N´Seal er også et av våre absolutte “must” på turen.) Denne gangen hadde vår jente pakket denne selv, FULL av fargestifter/tegnesaker og lille dukka. Denne festet jeg i magasin-lommen på setet hennes, slik at hun hadde denne lett tilgjengelig hele tiden.)

 

 Bilde

 

Bortsett fra at barna selvsagt er forskjellige og har ulike behov, så er det også noen teorier som ikke høres særlig fristende ut for noen av foreldrene.

 

Bilstol på flyet for eksempel. Spesielt for de foreldre som skal benytte seg av bilstol når de kommer fram i en leiebil, buss eller hva det måtte være.

 

– Man vet at det er LOV å ta med seg bilstolen om bord i flyet, så lenge den passer i flysetet, og man også har bestemt seg for å ta den med seg på ferien.

 

Nå tenker de fleste at det sikkert er mer lettvint å pakke den inn i en beskyttelses-bag og sende den avgårde sammen med barnevognen, så er man ferdig med det og slipper å dra rundt på den tunge bilstolen rundt hele flyplassen.

 

Er klart det er lettere der og da, men kan samme foreldre med hånda på hjertet si, at det er lettere at barnet sitter uten bilstol på flyet om de har prøvd MED bilstolen i flysetet en gang…?

 

Det tviler jeg på.

 

 Vi har allerede hatt produktet TravelMate i beholdningen vår en stund nå. Denne er kjempefin for enkelt og ta med seg bilstolen på flyplassen, da du fester bilstolen enkelt på denne smarte ”trallen”, også kan du rett og slett trille barnet i den helt fram til gate. Enkelt og veldig greit!

Bilde

 

Vårt nyeste produkt, Ultimate Travel bag, har litt flere funksjoner enn TravelMate, (noe jeg også liker veldig godt med mange av våre produkter i BarnOmbord  – at de har flere bruksområder) for vårt nyeste produkt er rett og slett en bilstol-beskyttelse som du i tillegg kan bære på ryggen. Så smart!

Bilde

Vi spurte for en tid siden våre følgere inne på Facebook, hva de kunne tenke seg av modell på bilstol-beskyttelsen vi skulle ta inn. Noen ville foretrekke en med hjul, andre den man kunne bære på ryggen. Og etter å ha prøvd denne ut, er det ikke tvil hva vi velger.

Se for deg, du er på flyplassen med 1 (kanskje 2 eller flere) små barn, det er alltids noe å dra på, enten det er TaxFree trallen til mor, eller Trunki kofferten til de små. 

Hvor enkelt er det ikke å ha bilstolen på ryggen? Man trenger ikke mer å dra på, det er nok.. 

Bilde

 

Det er ikke det jeg sier at uttrykket ”out of sight, out of mind” går innunder her, for bilstolen er jo tung – veldig tung, og den tar mye plass.

(Veldig fint om man har mulighet til å overlate ansvaret av bæring på denne til den sterkeste part..)

Men poenget mitt her er at det er SÅ verdt det!!

Ja, vi drasset rundt på bilstolen gjennom hele terminalen, ja det er tungt, men med det beste hjelpemiddelet som denne beskyttelses-bagen var for oss, så var det også så absolutt overkommelig.

Når vi kom fram til flyet, var det å pakke bilstolen ut av beskyttelses-bagen, brette bagen sammen, kaste den i hattehyllen, og installere bilstolen.

Resultat: Poden på 3 år sov 3 timer på vei til Alicante som tar i underkant av 4 timer.

TA-DA!!

Bilde

Og ikke MINST: vi hadde riktig bilsikring til guttungen når vi leide bil i Alicante.

Win – win..

Vi hadde med oss CARES selen også, siden dette var vår første test med bilstol i flyet, og vi ikke visste hva poden selv ville trives best i.

CARES selen ble tatt i bruk på hjemreisen, og guttungen satt like fint, og ikke minst sikkert. Han sovnet godt, og med hjelp av en nakkepute fikk han litt bedre stilling, noe som var til god hjelp.

Det gikk som en DRØM rett og slett.. Veldig fin flytur alt i alt!

Bilde

 

(Vi reiser nesten alltid med antall kilo i øvre vekt-klasse når det kommer til håndbagasje og kofferter generelt, men det er fordi det er så mange forskjellige teorier vi bare ”må” teste ut, nye produkter og spennende løsninger.

Det resulterte i, at når minstemann skulle legge seg til å sove, installerte vi reisesengen vår, som vi er i prosess med å få ferdig-utviklet. Jeg vil ikke publisere bilder av denne nå, da den ikke er klar for publikum riktig enda, men tro meg, dette er et drømmeprodukt som vi gleder oss veldig til å introdusere når tiden er inne for det.)

Siden vi tilbyr begge produktene som Ultimate Travel bag og CARES, skal jeg sette opp en liste på bakgrunn av våre egne erfaringer, og hva forskjellene er rent praktisk.

CARES:

* Denne veier kun 500 gram, kommer i en liten pose og passer veldig fint i håndveska/håndbagasjen.

 * Den gir barnet en mer sikker reise, da barnet sitter bedre sikret i forhold til det vanlige flybeltet som er i flysetet. 

* Den kan erstatte en vanlig bilstol rent sikkerthetsmessig.

 * Ta med en liten nakkepute eller en SnooziHedz for bedre komfort ved soving/cowboystrekk

 * Om man ikke skal bruke bil på ferien, er det helt klart enklere og investere i en CARES sele til reisen.

 Bilde

(PS: har fått dette spørsmålet noen ganger fra kunder, og jeg må benytte meg av anledningen og påpeke at CARES selen IKKE er godkjent for bruk i annet framkomstmiddel enn fly. Den kan IKKE brukes i bil, tog, buss etc)

 

Ultimate Travel bag:

* Denne beskyttelses-bagen til bilstol er veldig enkel i bruk, og er den eneste beskyttelses-bagen som har polstring rundt hele bagen, i tillegg til ekstra ”vinger” innvendig for maks støtte/beskyttelse til mer utsatte områder på en bilstol.

* Den har polstrede skulderstropper slik at du kan bære den på ryggen, den ”opptar” ikke ekstra hender som du definitivt trenger til andre ting med små barn på en flyplass.

* Når du kommer fram til gaten/flyet, tar du ut bilstolen, legger sammen bagen og legger den i hattehyllen. Den tar ikke store plassen, så der passer den. Veldig praktisk.

* Installer bilstolen i flysetet. Bruk setebeltet som ligger i flysetet til å feste bilstolen, og fest deretter barnet med 5 punkts- selene som vanlig.

(Her vil jeg anbefale deg å sette deg inn i hvordan man fester bilstolen i flysetet før man reiser, blant annet med dette innlegget med denne videoen), og forhør deg med flyselskapet i god tid før du reiser om det er noe du burde registrere noe sted etc..

(Det siste man trenger er stresset rundt installeringen, mens barna blir utålmodig i takt med resten av dine medpassasjerer som du sperrer veien for – la det gå litt kjapt!)

* Du vet at barnet sitter best mulig sikret under flyreisen, og om du er riktig så heldig: Barnet sover som en liten prins/prinsesse (alt ettersom..)

* Sist men ikke minst: du har en bilstol tilgjengelig til leiebilen/bussen/transport på stedet når dere kommer fram!

* Om barnet trives godt i CARES selen, og du ønsker å sjekke inn bilstolen sammen med bagasjen, vil Ultimate Travel bag gi bilstolen den beste beskyttelsen mot eventuelle skader.

 

Vi har i lang tid fått forespørsler fra våre kunder om vi har bilstoler eller beskyttelse til bilstoler tilgjengelig for utleie, og endelig er dette noe vi kan svare JA på.

Bilstoler leier vi ikke ut, og det er heller ikke noe vi kommer til å gjøre i framtiden, men med det tilbudet vi nå har hos BarnOmbord, er det ingen grunn til at du ikke skal kunne ta med deg din egen bilstol på reisen, og dette er virkelig noe jeg vil anbefale alle og gjøre.

Det er rett og slett (som vi sier i BarnOmbord): Smart og smidig for småfolk! (og mammaene og pappaene..)

Nå vil jeg gjerne høre din erfaring rundt dette med bilstol om bord i fly. Hva har du opplevd, var det til hjelp? Har du prøvd det før? Og eventuelt: hvorfor ikke?

 

 

 

 

Advertisements

4 thoughts on “Bilstol i fly – nytt produkt og våre BESTE tips!

  1. Flott innlegg:)
    av nysgjerrighet, hva hadde dere gjort om han nektet sitte i stol og heller bruke CARES selen? Tenker da ifht det praktiske, kan man da få sendt den fra gaten, eller prøvde dere få den oppi hatthyllen?:)

    1. Hei! Hm.. Det vet jeg ikke for å være helt ærlig. 😉 Om han ikke vil sitte i bilstolen så får man jo gjerne ikke svaret på dette før flyet har lettet og da er det jo for sent å sende det.. Det vil ikke være plass i hattehyllen til de fleste bilstolene heller..

  2. Hei! Er det en bakovervendt bilstol dere har brukt? Vi skal reise til Kina med en gutt på 3 år, og det vil bli en del kjøring av taxi når vi er der. Føler det blir for tungvint å skulle feste setet med stroppene i setet foran hver gang vi skal inn og ut av en taxi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s