FlyeBaby – bilder og tips til alle våre kunder. («how to, og how NOT to..»)

Vi i BarnOmbord ønsker å tilby produkter til våre kunder som er med på å lette reisen med små barn, det er hele tanken og ideen bak vårt konsept. Vi ønsker å kunne tilby alle som reiser med små barn produkter som gjør det hele litt enklere, eller lettere sagt: «Smart og smidig for småfolk»..

Man kan aldri få nok informasjon rundt produktene synes vi, og kommer derfor med liten liste her. For noen er dette «gammelt nytt», andre har aldri hørt det før og noen har muligens misforstått bruken av disse produktene. Det er vel akkurat å forvente rundt helt nye produkter i markedet i Norge.

I dette innlegget vil vi ta for oss FlyeBaby:

Dette er en reiseseng til bruk ombord i fly. (På grunn av TV-skjermen i seteryggen på Norwegian´s Dreamliner, passer dessverre ikke FlyeBaby der). Den kan brukes til en maksvekt på inntil 11,4 kg. Alder og størrelse på barnet vil jeg ikke gå ut med, da vi får veldig mange forskjellige tilbakemeldinger på dette. Noen synes den er kjempefin å bruke til barnet er over året, andre igjen synes den er for liten til barn på noen uker bare. Som dere skjønner, her er det et veldig vidt spekter, og derfor er det kun foreldre selv som må vurdere hva de mener vil passe til sitt barn.

Grunnen til at noen synes den er for liten er at det kan bli for trangt til seteryggen foran, og/eller at barnet ikke ligger i en stilling som foreldrene synes ser «behagelig ut».

Jeg vil her legge ved et bilde sendt til meg av en mamma som kom med akkurat denne tilbakemeldingen, etter bruk av FlyeBaby til sin lille jente, Oda på 4 mnd.

FlyeBaby i bruk. En happy little camper, MEN finn 1 feil...
FlyeBaby i bruk. One happy little camper, MEN finn 1 feil…

Her er ikke stroppene festes slik de skal, derfor får barnet en veldig uheldig vinkel på ryggen, og ja det ser jo ikke behagelig ut dette her.

Om man hadde festet stroppene lenger ned, ved mat-brettet, og strammet stroppene helt, hadde barnet fått en mye bedre vinkel.

Et lite tips til å få en litt bedre vinkel: Legg en liten pute/sammenrullet teppe under rumpa, så hjelper det på å bygge opp litt mer, og barnet sitter mer behagelig.

Her er lite bilde fra en annen mamma som har festet FlyeBabyen slik den skal festes:

Noah 4,5 mnd i FlyeBaby. Her er den festet på riktig måte og det ser jo riktig så behagelig ut.
Noah 4,5 mnd i FlyeBaby. Her er den festet på riktig måte og det ser jo riktig så behagelig ut.

Noah på 4,5 mnd har fått FlyeBabyen festet litt lenger opp, slik at han ligger mye bedre. Som dere ser, er disse barna jevngamle, men har helt ulik erfaring av forskjellige årsaker.

Nå blir det en del tekst samt bilder i dette innlegget, dette for å vise og forklare på best mulig måte, så vi kjører bare på med flere bilder..

Denne lille turisten er 8 mnd gammel og sitter i FlyeBaby ombord Thomas Cook
Denne lille turisten er 8 mnd gammel og sitter i FlyeBaby ombord Thomas Cook

En liten turist på 8 mnd i FlyeBaby, og her vil jeg tro man kan stramme stroppene litt til, (men dette er jeg ikke helt 100% sikker på) og et lite tips her ville vært å lagt en liten pute (noen ganger kan man få dette utlevert ombord) eller et teppe under rumpen hans slik at han fikk en litt bedre stilling. Ville også prøvd å lagt bena på hver side av pappas hofter, da slipper han å sitte med bena så høyt, noe som kanskje ville gjort det mer behagelig.

: Men så gjelder det å være litt kreativ, så denne lille karen fikk sovet godt han, på denne måten..: Denne liker vi! :

Med litt triksing fikk denne lille gutten på 8 mnd sove godt i fanget til mamma likevel..
Med litt triksing fikk denne lille gutten på 8 mnd sove godt i fanget til pappa likevel..

Denne er så fin synes vi, de fikk ikke til å feste den slik den er ment, men poden fikk jammen en liten «seng» likevel i fanget til pappa. Hodet ligger trygt og godt i FlyeBabyen og den lille får sovet en liten lur på turen.

Er man veldig heldig kan man jo få et eget sete også, om det er ledig.. Og da vil det se noe sånn som dette ut:

Denne lille gutten var så heldig å få et helt sete for seg selv, så da kom FlyeBabyen godt med på tur
Denne lille gutten var så heldig å få et helt sete for seg selv, så da kom FlyeBabyen godt med på tur

FlyeBabyen ble festet på vanlig måte i seteryggen foran, men i stedet for å feste stroppen rundt livet til den som skulle sitte i setet, ble den festet rundt selve setet, her hadde jo foreldrene virkelig hendene fri mens den lille sov. De syntes det ble for trangt når han satt i deres fang, så da var han jo veldig heldig som endte opp i eget sete til slutt.

Det er som dere ser, veldig ulik alder her på barna, og akkurat derfor vil ikke vi i BarnOmbord gå ut med en spesifikk alder på barna den passer til. Det vi vet, er at alt er relativt, synes du det trangt mellom seteradene når du sitter der alene, vil ikke FlyeBaby være med på å få større plass, den tar plass, og et barn på fanget tar også plass, men med en FlyeBaby har du en mulighet til å gjøre det beste ut av den situasjonen du er i når du reiser.

Det er alltid trangt mellom seteradene ombord i et fly, og særlig på økonomiklasse og charterfly, derfor vil vi anbefale alle våre kunder om selv å ta en vurdering på om dette vil passe deg og ditt barn ombord.

Vi har flere bilder på lur, og disse er fra de litt større barna. Neste bilde er fra en litt stresset «MammaWesterheim» som skulle ut å reise med sine to små gutter. Hun var veldig spent på om Leander på 15 mnd ville klare å sitte i ro under turen, noe han sjelden gjorde, sånn i det hele tatt..

Leander 15 mnd både sover og koser seg i FlyeBaby fra BarnOmbord
Leander 15 mnd både sover og koser seg i FlyeBaby fra BarnOmbord

Han ser jo ganske så avslappet ut her, og tro det eller ei, han sovnet straks de fikk satt han i den, og sov i 2 timer av turen. *Herlig!* Her sitter pappa og holder på hodet til Leander, så et lite tips her ville vært å tatt med en nakkepute som du legger rundt barnets nakke etter de har sovnet. Vondt i nakken er ikke godt hverken for liten eller stor.

Leander på 15 mnd fikk tid til en liten snacks-pause også mens han satt i FlyeBabyen
Leander på 15 mnd fikk tid til en liten snacks-pause også mens han satt i FlyeBabyen

Her ser man et veldig godt eksempel på det som ble nevnt i stad, Leander har bena på hver sin side av pappas hofter, og har fått et fint lite «ekstrasete» for seg selv. Om det ikke går å ha et ben på hver side, prøv å legge begge bena på den ene siden, og heller støtt opp med både nakkepute og pledd?

(En liten ekstra takk til MammaWesterheim må bare nevnes her, hun har skrevet et innlegg på bloggen sin om både FlyeBaby og CARES og hvordan hun opplevde å hente ut produktene i Bergen. Innlegget finner dere her.)

Vi har selv testet alle våre produkter, og også FlyeBaby flere ganger. Sist gang vi testet ut FlyeBaby var på turen vår til Malaga. Gutten vår var hele 20 mnd på denne turen, og jeg var selv skeptisk til om denne passet, noe jeg ikke trodde. Nå er FlyeBaby laget sånn, at den skal kunne brukes på flere områder enn ett, noe kvinnen bak produktet ,Kadie Flye, var veldig opptatt av ved designet av FlyeBaby. Og det har hun jo klart så til de grader, spør du meg.

FlyeBaby kan også brukes som barnestol. Ved bruk som barnestol er det ingen øvre maks-grense på vekt
FlyeBaby kan også brukes som barnestol. Ved bruk som barnestol er det ingen øvre maks-grense på vekt

Grunnen til at vi tok denne med var for at vi uansett skulle bruke den som barnestol på ferien vår, da vi var usikre på om det var barnestol tilgjengelig i huset vi skulle være i. Heldigvis hadde vi pakket den ned i håndbagasjen, noe jeg er veldig glad for.. Slik så det nemlig ut når vi testet den på vår gutt når han var 20 mnd gammel:

BarnOmbord´s egen lille "test-pilot". Her 20 mnd på vei til Malaga godt plassert i FlyeBaby
BarnOmbord´s egen lille «test-pilot». Her 20 mnd på vei til Malaga godt plassert i FlyeBaby

Han var 20 mnd, ca 78-79 cm lang og like under vekt-grensen på 11,4 kg. Her hadde vi tatt med et pledd som vi rullet litt sammen og la under rumpen hans, bena på hver sin side av pappas hofter, og en nakkepute som han fikk på seg når han var sovnet. Han roet seg ned med en gang han ble satt i den, og skulle han opp for å få en liten pause eller det skulle skiftes en bleie, kunne det fort bli sånn som på bildet under her:

Dette er vel ikke akkurat drømme-scenarioet for småbarnsfamilien på tur..?
Dette er vel ikke akkurat drømme-scenarioet for småbarnsfamilien på tur..?

Det er så fælt og ha med de små på reisen, man er kanskje usikker på hvordan det skal gå, barnet er i helt ukjente omgivelser, også har man ikke noe sted å gjøre av seg heller.. Man må jo bare være der, og ikke kan man oppta toalettet så lenge heller av hensyn til de andre passasjerene. FlyeBaby har hvertfall vært, for oss, en stor redning de gangene vi har brukt den. Og om den ikke har passet, så har vi hvertfall prøvd. For hva er alternativet..?

Det kan fort bli dårlig stemning når minstemann ikke får den sårt trengte cowboy-strekken sin på reisen
Det kan fort bli dårlig stemning når minstemann ikke får den sårt trengte cowboy-strekken sin på reisen

Det er akkurat det, det finnes ingen alternativ, FlyeBaby vil være ditt beste alternativ om du reiser med barn under 2 år som ikke har eget sete. (Det er klart, du KAN også kjøpe eget sete til barnet, og en CARES sele vil da være et veldig godt alternativ siden de sitter trygt og godt i setet sitt og du kan legge seteryggen helt bak når det er tid for en liten lur.. ) – men for de av dere som ikke ønsker det, så er det ikke tvil om at FlyeBaby er et veldig godt hjelpemiddel.

For å ta en aldri så liten oppdatering helt til slutt, så er dette noen få punkt på hva FlyeBaby er:

 • FlyeBaby er en reiseseng/sete til barn som ikke har eget sete ombord. Ombord i fly kan den brukes av barn opp til 11,4 kg
 • Den er IKKE beregnet til bruk under avgang og landing, da det ikke er en godkjent barnesikring, KUN et hjelpemiddel til bruk på resten av flyturen
 • FlyeBaby passer dessverre IKKE ombord i Norwegian sin Dreamliner på grunn av TV-skjermen i seteryggen
 • Dette gjelder også om fest-setebeltet skiltet lyser, da skal som vanlig barnet sitte fastspent og ikke i FlyeBabyen. Dette er alltid for passasjerens sikkerhet ombord
 • Vi ønsker ikke å gå ut med en spesifikk alder på hvem denne kan passe til, da det er veldig forskjellig fra barn til barn osv
 • Ved reiser med fly som har TV-skjerm i seteryggen, kan det være mindre plass, noe som også tilsier: mindre plass til FlyeBaby
 • Den kommer i en liten veske som lett får plass i håndvesken din
 • Skulle det vise seg at den ikke passer, kan du hvertfall tenke på at du har prøvd, og ikke minst: fortsatt bruke den som barnestol når du kommer fram (så fremt at barnet har lært å sitte selv)

Noen tanker som foreldre kan gjøre seg før de leier, og eventuelt setter seg på flyet med en utålmodig unge på den ene armen og en FlyeBaby i den andre:

 • Vil dette produktet passe til mitt barn?
 • Har du brukt lang nok tid på å lese gjennom beskrivelsen av produktet, se gjerne på introduksjons videoen som ligger på våre nettsider HER samt les spørsmål og svar fra kvinnen bak produktet, Kadie Flye. En forenklet versjon sendes også på mail til alle våre kunder ved bestilling
 • Ved bruk ombord, informer gjerne kabinbesetningen at du skal bruke den underveis
 • Man kan ikke regne med at kabinpersonalet skal vite noe om produktet, da dette ikke er en del av deres rutiner eller en del av utstyret ombord. (Dette gjelder også, og i større grad ved bruk av CARES selen også som vi skal komme tilbake til i et senere innlegg)
 • Ved bruk av FlyeBaby ombord er det lov å håpe, men absolutt ikke en selvfølge at passasjeren foran vil la være og ta ned seteryggen sin under turen. Vi vil ikke anbefale dere å ta i bruk denne om den skulle være til bryderi til passasjeren foran deg
 • Det vil alltid være foreldres ansvar og sette seg inn i produktet før avreise, slik at dere er best mulig rustet til å ta dette i bruk, og dere alle kan få en best mulig tur på reisen med små barn

Som sagt, sett dere inn i produktet, les litt, se bilder, og send gjerne enda flere bilder til oss her i BarnOmbord, slik at vi kan fortsette og lage slike innlegg som dette, med mest mulig informasjon til våre kunder.

Med dette ønsker vi dere alle en riktig god tur, og om det skulle være noe vi har glemt, ta gjerne kontakt, så kan vi få skrevet det inn her eller på Facebook-siden vår.

Da håper vi dette har bidratt til at dere har fått vite enda litt mer om vårt produkt FlyeBaby, og at vi kan gjøre det litt mer … :

Smart og smidig for småfolk..

6 kommentarer om “FlyeBaby – bilder og tips til alle våre kunder. («how to, og how NOT to..»)

Legg til din

 1. så flott artikkel! Vi reiste med norwegian, og selv om jeg festet den 100 % rett, satt ungen mer enn hun lå, som på det ene bildet der moren festet galt :/
  Ingen av de ansatte hadde engang HØRT om flyebaby, så noe hjelp å få hos en stresset mor med masse håndbagasje og en sint baby var det ikke å få 😛 Siden dere har samarbeid med flyplasser (og/eller flyselskap??) kunne det vært en ide å gitt en kjapp obligatorisk innføring i at dette finnes, og hvordan de kan hjelpe?

  1. Takk for det Frida, vi har prøvd å samle så mye informasjon om denne som mulig, så håper den er til hjelp for noen.

   Angående de ansatte, så er det som vi nevner i artikkelen ikke noe å forvente at de skal kunne noe om FlyeBaby, og det å gi dem en «liten gjennomgang» er veldig mye mer innviklet enn man skulle tro, når det er snakk om flere 1000 ansatte og forskjellige regler/kurs. Grunnen til at de ikke har info om dette er at det ikke står i deres rutiner siden det ikke er fast innventar ombord.
   Så derfor er det veldig viktig at foreldre selv setter seg inn i produktet før de reiser. 🙂

 2. Hei!

  Jeg ser at på alle bildene er seteryggen forran alltid oppe.
  Hva skjer dersom personen forran ligger ned seteryggen?
  Vil babyen fortsatt kunne ligge i den?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere like this: