Fly med baby – endelig mer fokus på sikkerhet ombord!

Kom over en kjempefin artikkel i dag på nettet, der det er satt fokus på sikkerheten til de aller minste. Endelig! Dette er noe det etter min mening burde være mer fokus på i Norge, og noe som alle som skal fly med baby burde sette seg litt mer inn i.

I USA er dette så og si vanlig, kanskje fordi luftfartstilsynet går mer ut med det i media, og mer tydelig på dette? Jeg vet ikke. Det er en kjent sak at USA er langt framme med enkelte produkter, og de er mange ganger ute først med det siste. CARES selen er et eksempel på dette. Vi i BarnOmbord er utrolig stolte av dette produktet, da det letter reisen for foreldrene ved at den er enkel og ta med seg, men ikke minst er det med på å sikre barnet på en best mulig måte. Det KAN vel nesten ikke bli bedre??

CARES er et produkt vi i BarnOmbord er veldig stolte av å kunne tilby våre kunder!
CARES er et produkt vi i BarnOmbord er veldig stolte av å kunne tilby våre kunder!

En annen ting vi er stolte av, er at Norwegian selv nevner dette beltet, og også BarnOmbord på sine sider.

Jeg personlig synes det er rart at dette er nesten ukjent her hjemme. På en side er vi veldig opptatte av sikring av barn i bil, der skal barna helst sitte bakovervendt helt fram til de er 3-4 år. Men i lufta er det ikke tatt mange tiltak på hvordan barna skal sikres best mulig.

Produktsjef Frank D. Lilleheil hos HTS Besafe sier han er skeptisk til dagens ordning der småbarn på fanget får utdelt en separat sikkerhetssele som festes til den voksnes setebelte. – Hvis flyet bremser kraftig opp, kan bevegelsesenergien folde den voksnes overkropp over barnet og klemme det sammen.

– Ja det er selvsagt mer trygt å fly enn å kjøre i bil, og det er ikke ofte det skjer en ulykke i luften, men turbulens er noe som skjer ofte og som kommer like overraskende hver gang. Hvor sikkert sitter barnet da?

Reiser du med barn under 2 år, er dette beltet som nevnes her, det eneste du får utdelt. Så her er det foreldrene selv som sitter med et ansvar. Grunnen til at flyselskapene ikke kan tilby noe mer enn det de allerede har i dag, går rett og slett på kostnader og logistikk. Flyene har rett og slett ikke plass til lagring av ekstra seter.

Tilbake til USA og sine framskritt angående fly med baby og små barn, vil jeg gjerne nevne produktet Baby B´Air. Denne vesten er designet for å bedre sikkerheten til barnet under flyreisen. Barnet har denne vesten på seg, og er festet til foreldrenes sele uten at kroppen ligger tett inntil den voksne. På den måten har de eliminert eventuelle skader som Lilleheil fra HTS Besafe nevner, ved at den voksnes overkropp kan klemme barnet.

Baby B´Air er foreløpig ikke godkjent for bruk under avgang og landing. Foreløpig..
Baby B´Air er foreløpig ikke godkjent for bruk under avgang og landing. Foreløpig..

Som nevnt under bildet, er ikke dette produktet sertifisert for bruk under avgang, taxi og landing enda, men det er noe produsentene jobber med å få godkjent. Les mer om Baby B´Air på sidene deres. Når denne er godkjent, håper vi å kunne ta den inn til oss i BarnOmbord. Da har vi dekt behovene til alle barn, både de som er over 2 år og sitter i eget sete (CARES) og de som er under 2 år (Baby B´Air)

Og er det noe som er målet til oss i BarnOmbord, så er det akkurat det. Sikkerhet er et stort fokus, og som vi også sier:

Smart og smidig for småfolk..

Hele artikkelen angående bilsetene kan dere forøvrig lese mer om HER.


Advertisements

4 thoughts on “Fly med baby – endelig mer fokus på sikkerhet ombord!

 1. Så fint at dere setter fokus på barns manglende sikkerhet i fly 🙂

  Den første selen så langt bedre ut enn dagens løsning ja. I USA anbefaler de jo faktisk at man har små barn i bilbarneseter på fly og det er nok den løsningen vi kommer til å gå for selv om det blir aktuelt med små barn på fly. Foreløpig har vi latt det være fordi sikring på utenlandsturer ikke er bare bare. For meg er det uaktuelt å dra til et land hvor langt flere blir skadd og drept i trafikken hvert år og sikre barnet mitt på en dårligere måte enn hva vi gjør her hjemme i Norge.

  Når det gjelder Baby B’Air er jeg langt mer skeptisk, fra produsentens hjemmesider ser det ut til at produktet er ment for at barnet ikke skal skli ut mens foreldrene har oppmerksomheten annet steds hen. Den voksne vil allikevel folde seg over barnet ved brå/kraftig turbulens. Så jeg ville nok satset på å få folk til å ta med seg babysetene på fly istedenfor.

  1. Hei Mari, ja jeg er helt enig. Her hjemme skal det være bakovervendt og fastspente hele veien, mens i utlandet der er alt greit.. Jeg er jo sånn selv, har vært hvertfall.. Og om det kommer av at man ikke har utstyret med seg, eller om man bare godtar at “sånn er det her”, det vet jeg ikke.. Men det er veldig synd at det er sånn, barnets sikkerhet burde komme først uansett hvor i verden man er!

   Ja bilsetene på flyet er veldig vanlig i USA, så kanskje det blir en mer kjent sak her hjemme etterhvert og?

 2. Så flott å lese dette, men kan man bruke selen til barn under 2 år som vi har bestilt sete til. Vi river oss i håret for vi får ikke klart svar fra SAS, og vi skal til USA. Er redd for å bli nektet adgang på fly med jenta vår som er 18 mnd. Skal også fly i USA mellom new York og Miami

  1. Hei Stina!
   Ja denne kan brukes av barn fra 1 år. Mellom 10-22 kg. Og inntil 100cm lang/høy, så denne kan fint brukes da ja. 🙂
   Du skal ikke være redd for å bli nektet denne i USA, der er den mye mer utbredt enn her, det er et amerikansk produkt som er godkjent og anbefalt av FAA som er de amerikanske luftfarts-myndighetene.
   Her er en pressemelding fra FAA der de nevner CARES selen som det beste alternativet for barn i fly.
   http://www.faa.gov/news/press_releases/news_story.cfm?newsId=7381

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s