Tips til alle småbarns-mammaer på tur

Reisetrille, PramPack, hvor mange bleier, hvor mye mat på flyet – listen er uendelig over hva som burde bli tatt med på tur og ikke, og tipsene dreier seg for det meste om hva man skal ta med til barnet.

Nå vil jeg bare komme et lite tips som bare er til mammaene som skal ut å reise med en liten en.. Et par fine ting som jeg ikke kan være foruten selv når jeg reiser, og som også kommer barna til gode.. Flere fluer i samme smekk – helt riktig for en mamma! Multi-tasking! 🙂

Disse tipsene gjelder faktisk så enkelt som KLÆR.. Til DEG.. Herlig ikke sant? 🙂

(Nå ser jeg bort i fra gode sko, myk og god bukse, og en t-skjorte under genseren, sånn at man er klar for solen sekundet man går ut fra flyplassen..)

Prøv å reis med barna med en genser som denne
Lang og god cardigan, som du kan tulle rundt deg selv på et kjølig fly – eller tulle inn den lille i fanget..

 

– Etter først å reist med en slik genser, drar jeg aldri uten. Ekstra pledd til den lille? Neida, sett barnet på fanget og pakk dem inn i genseren.. Også får man jo en liten kose-stund med på kjøpet, ikke dårlig det heller? Kan være redningen for en sliten liten en..

Kashmir sjal er også et kjempefint reiseantrekk for enhver mamma
Kashmir sjal er også et kjempefint reiseantrekk for enhver mamma

Kashmir sjal er jo laget av den nydeligste ull, og er god og ha på turer. Både på reisen og på ferien. Denne kan brukes som pledd til barnet, legge over vognen når de skal sove, og holder dem god og varme som pledd når mamma og pappa skal spise ute på kvelden, og de har lagt seg i vognen for en liten cowboy-strekk..

Både en slik cardigan og sjal kommer i alle farger/fasonger og ikke minst, prisklasser, så her kan man finne akkurat det som passer for deg.

Stor veske som kan romme både bleier og ekstra skift
Stor veske som kan romme både bleier og ekstra skift til barnet og deg selv

Store vesker er jo selvsagt at must til de som skal ut på farten, men det trenger ikke nødvendigvis å være en stelleveske for at du skal få plass de tingene du trenger til både deg og babyen. En veske med flere lommer, vel og merke kan være greit likevel. Bleier et sted, og solbriller/penger et annet. Man kan jo for eksempel lage plass til den smarte lille saken som det er bilde av her:

Skje med mat-dispenser.. Hva er det Walmart IKKE har..?
Skje med mat-dispenser.. Hva er det Walmart IKKE har..?

– Måtte bare legge ved et bilde av denne her, kom over den i USA (selvsagt, hvor ellers?) og kjøpte dessverre bare med meg EN stk hjem, denne hadde jo vært helt genial og ha i bakhånd til alle barselgavene. Men den ene vi har, er flittig brukt på korte og lange turer. Lag grøten ferdig, putt oppi beholderen, og den er klar til servering.. Eller hva med middag? Eller fruktmos? Ja dere skjønner..

Om dere kommer over denne, kjøp den! 🙂

Dette var et par av mine stalltips når man skal ut å reise med barn. Er det noen av dere som sitter inne med slike tips til smarte løsninger eller produkter, så legg gjerne igjen en kommentar under her. Er så morsomt å lese hva andre har erfart også!

 

Advertisements

4 thoughts on “Tips til alle småbarns-mammaer på tur

  1. Ja det gjelder og kunne ta med seg ting som kan brukes på flere områder.. Jo flere fluer i samme smekk, jo bedre! 🙂
    Skjeen er genial ja, og stadig på utlån til andre mammaer jeg kjenner, nå som jeg er ferdig med den.

    Også en ting til: ta med en TOM drikkekopp som er dryppefri i håndbagasjen, de juicene og annen drikke kommer i veldig lite barnevennlig emballasje spør du meg.. Så kan man bare helle det man vil oppi koppen, så slipper man å sitte som en “hauk” og passe på at det ikke blir noe gris.. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s