En hel PAKKE bleier i håndbagasjen??

Vi har vært utsatt for en kraftig forsinkelse en gang når vi hadde med oss vår datter på tur. Med mellomlanding på Island midt-vinters, ble vi værfast i flyet etter vi hadde landet – kom oss ut etter over 3 timer på bakken.. Da var det så mye vind, at de måtte sette opp brannbiler langs trappen, som ly mot vinden, og en brannmann stod på trappen, klar til å hjelpe med å bære små barn og andre som trengte en hjelpende hånd.

Litt fakta: det ble målt en vindstyrke på 70 knop, noe som tilsier orkan i styrke..

Alle fikk streng beskjed om at dette ble en “evakuering” så alle personlige eiendeler måtte bli igjen i flyet. Der gikk folk ut i vinternatten, med både veske, alt av personlige eiendeler, alt som var i hattehyllene og pass liggende igjen i flyet.. Noen lettere på foten enn andre, alt ettersom hvor mange tax-free poser som var blitt åpnet etter landing..

De som reiste med små barn, var de eneste som fikk ta med seg håndbagasjen.. *pjuh..*

Hell i uhell hadde vi nok mat og bleier i håndbagasjen, så det ordnet seg for vår del med overnatting til neste dag. Og ikke MINST.. Vår datter var bare 4,5 mnd og tok livet med knusende ro…

Man tar hva man har for en liten cowboy-strekk, og den gangen ble det en handlevogn fra flyplassen på Island..
Man tar hva man har for en liten cowboy-strekk, og den gangen ble det en handlevogn fra flyplassen på Island..
Det var mange barn på flyet, stakkar, og mange som var over det første “baby-stadiet”, og dermed ingen mat på glass heller.
(Besetningen i kabinen solgte ikke noe mat eller drikke fra vognene sine når flyet stod på bakken, grunnen til det vites ikke..)
Nå var heldigvis dette en veldig spesiell situasjon som forhåpentligvis ikke vil skje flere ganger (med oss hvertfall, og med små barn..) Men det er klart at det gjør noe med deg, når man skal pakke håndbagasjen til neste flytur.
En glad og fornøyd liten "globetrotter", vel framme i Florida.
En glad og fornøyd liten "globetrotter", vel framme i Florida.
Her har vi “lært”, og pakker ned alt som er tenkelig å få plass til.. Minimum et skift hver til barna, ekstra bleier, mat (både til liten og stor) drikke, snacks, leker, våtservietter.. Listen er lang..
(Det er godt produktene fra BarnOmbord ikke tar så mye plass i håndbagasjen, da blir det plass til mye annet også..)
Det KAN jo være greit å tenke litt “worst case scenario” noen ganger. Situasjoner kan dukke opp der flyreisen med små barn blir ekstra lang, og da kan det være greit å faktisk pakke ned de ekstra bleiene/maten eller kles-skiftene.
..Til de voksne, ville jeg kanskje bare anbefalt og faktisk ikke åpne den tax-free posen med sprit, men heller prøve å holde stemningen på et nogen lunde voksent nivå helt til alle dine med-passasjerer faktisk kan velge bort å høre på skråling (og skåling) i X antall timer..
Lang flytur eller ikke, det er jo verdt det når barna kan ligge og lufte tærne i vognen dagen lang..
Lang flytur eller ikke, det er jo verdt det når barna kan ligge og lufte tærne i vognen dagen lang..
Hva pakker du i håndbagasjen når du skal ut å reise med små eller store barn?
Har du vært borti noe lignende før, og har du noen tips kanskje? Del gjerne i kommentar-feltet! Morsomt å høre om andres erfaring.
Advertisements

8 thoughts on “En hel PAKKE bleier i håndbagasjen??

 1. Jeg skulle bare på en 30 min kjøretur her om dagen og lurte på om jeg skulle ta med stellebag eller ikke. Så tenkte jeg på akkurat dette innlegget, og tok med ekstra bleier. Og tror du ikke vi fikk trøbbel med bilen slik at vi ble stående i to timer? Da var det godt med de ekstra bleiene, BabyBjörn og lekene fra stellebagen 🙂

  1. Ja se der ja, Hanna.. hehe.. det er i akkurat slike situasjoner når man “liksom bare” skal ut en liten tur at man trenger et lite lager – av alt mulig egentlig.. 🙂
   Vil ikke tenke på alle de gangene man drar med seg halve garderoben “unødvendig”, og den ENE gangen man drar ut uten, DA… 🙂

 2. Jeg har i allefall lært å alltid ha skift + våtservietter med, for oppkast kan komme når du minst venter og helst den ene gangen når du ikke tok med skift..

  På fly gjelder skift, bleier, våtservietter, mat, drikke og litt underholdning.

 3. Eller søsteren min på vei hjem fra Mallorca og ble 11 (!!) timer forsinket?? Og satt stuck på flyplassen..! Hun hadde heldigvis ikke barn, men vi reiste hjem på samme avgang uken før med ei på 7 mnd som er ekstremt sær i kosten.. Hadde vært veldig stress med mat og ikke minst nok bleier osv for så mange timer:( veldig lykkelig for at vi slapp det men tenker som deg at neste gang pakker jeg litt ekstra i tilfelle!!

  1. Åh, stakkar… Ja er ille nok når man som voksen ikke kommer seg hjem, eller litt større barn som bare “må” forstå tingenes tilstand på en måte.. Men små babyer… Er ikke like enkelt da nei.. Vi også pakker ALLTID ekstra!! (til mannens store fortvilelse…) haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s