CARES – anbefalt av blant andre Norwegian

Med fokus på barns sikkerhet på fly, la barnet sitte fastspent

Som småbarns-mor selv, og som grunder bak firmaet BarnOmbord, spiller sikkerheten til barn under reise en stor rolle for meg. Både som mamma til mine egne to barn, og som daglig leder i mitt firma.

Alle som har, eller skal fly med barn over 2 år, har sikkert sine tanker om beltet som barnet skal bruke under turen. Dette er et belte som er konstruert for voksne i første omgang, og man trenger bare gi det et kjapt lite blikk, før man ser at det umulig kan holde på et lite barn.

Og det stemmer vel ganske bra vil jeg si. Beltet er stort, man kan ikke stramme det slik at det ligger tett inntil barnets fang, og de finner fort en måte og åle seg ut av setebeltet før flyet engang har tatt av fra rullebanen.. Mange vil nå tenke: “skiltet med setebeltet lyser jo ikke så lenge, så såpass kan jeg “holde ut” med å prøve å få barnet til å sitte i ro i setet sitt..”

Det er mange barn som står mer i setet sitt enn sitter under flyreisen, og man kan bare innbille seg hva som kan skje med den lille kroppen om det skal dukke opp noe uventet..

Jeg snakker selvsagt om turbulens..

Turbulens kan oppstå i luften av flere forskjellige grunner. Det kan være på grunn av terrenget under flyet (fjellformasjoner etc), eller det kan oppstå inne i skyer, som følge av sterke vinder i forskjellige retninger. På de høydene som dagens passasjerfly opererer kan det også oppstå noe som kaller CAT, Clear Air Turbulence. CAT oppstår som følge av to eller flere luftmasser som møtes, med varierende vindretninger og styrke. Det gjør at turbulens oppstår i flyet når man flyr igjennom disse områdene.

Turbulens kan være ubehagelig for passasjerer, og kan i ytterste konsekvens forårsake skader på både fly og passasjerene ombord. Dagens passasjerfly er imidlertid robust konstruert, og det er derfor svært sjelden at flyet tar skade av turbulensen som oppstår.

Da turbulens ikke alltid er like lett å forutse, anbefales det å sitte fastspent, så langt dette lar seg gjøre.

Det gjør alltid pilotene selv når de sitter i sine seter.

CARES selges og leies ut hos BarnOmbord
CARES selges og leies ut hos BarnOmbord

Mange flyselskaper i verden, samt vårt “eget” Norwegian, anbefaler bruk av CARES selen for barn som sitter i eget sete. Du kan lese om dette på Norwegian sine egne nettsider.

CARES er et ekstra belte man fester på det eksisterende setebeltet, og det fungerer som en 5-punkts-sele for små barn. Barnet får mer støtte på overkroppen, og holdes bedre fast under flyturen. Beltet kan enkelt festes rundt seteryggen til barnet, og kommer i en smart og hendig liten pose som enkelt får plass i stellevesken/håndbagasjen.

CARES er designet for små barn mellom 10-20 kg. Edit: Og opp til 100cm. For de barna som trenger ekstra assistanse under en flyreise, kan Cares også brukes til barn over 20 kg og/eller barn mellom 100cm opp til 150cm. Her må man ta kontakt med flyselskapet i forhold til seteplassering og lignende.

CARES oppfyller luftfartens strenge sertifiseringskrav for bruk under avgang og landing. 

Dette produktet er nå tilgjengelig både til salg og utleie og med priser fra kr.249,- for inntil 7 dager er det ikke all verden og spandere, med tanke på at dette er noe som vil gagne både deg som forelder, og ikke minst for ditt barns sikkerhet.

Har du vært borti dette produktet før, eller ønsker du å prøve neste gang du skal ut å fly med barn?

Advertisements

One thought on “CARES – anbefalt av blant andre Norwegian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s