Barnevennlige flyplasser, finnes de?

Forsinkelser, lange køer og sikkerhets-kontroller – det

lyser ikke familieferie og reiselyst akkurat..

 

reise med baby - flyplass
Jada, lille venn.. Det ER snart vår tur...

 

Det er ille nok å bli utsatt for mange timers venting, lange køer, dårlig vær, teknisk feil på flyet og så videre når man reiser alene som voksen.. Når man flyr med barn og opplever det samme, kan man vel gange denne opplevelsen med ca 1000..? Tar jeg feil?

Det har slått meg, HVOR barnevennlige er de forskjellige flyplassene rundt om i verden egentlig? Og HVOR ER DE?

Ved avreise fra Tenerife sist gang (med to barn) var det en liten og stusselig “karusell” gjemt mellom gatene på flyplassen. Det var av sorten; Legg på 1 Euro for 1,5 minutt.. Og det gikk noen Euro for å si det sånn..

reise med barn - flyplass
En "life-saver" på en flyplass med trette barn og slitne foreldre..

 

Måtte ta meg i det, hvor utrolig glad og takknemlig man er for en “så liten sak”…!! Barna stor-koste seg, og alle vi foreldrene spanderte i hytt og gevær på barna som stod rundt for å fylle setene. (Viktig at ingenting går til spille – her skal det tas for seg, og alle de 4 små setene ble fylt opp hver gang) Foreldrene uten småpenger av den utenlandske sorten, sendte takknemlige blikk for den lille “freden” som ble på-spandert av vilt fremmede.

Når man er ute å reiser med baby og små barn, er det absolutt de små tingene som kan gjøre en stor forskjell! Og at ikke alle flyplassene har små “hoppe-loppe-land” spredt over den ganske flyplass, skjønner jeg ikke..

Det må jo være VINN-VINN for alle parter, både de som skal sitte på flyet med små barn eller ikke. I et så trangt fly i flere timer, vil alle være tjent med at barna får litt utløp for energi før de setter seg i flysetet.

 

På Gardermoen har de et lite leke-område på utland. Et fly med både stige, sklie og “cockpit”, så her er det ikke noe problem å slå ihjel lang ventetid for de små.

 

Noen som er kjent med hvilke tilbud de har til barn på andre flyplasser?

 

Et lite tips på tampen:

Om dere er to eller flere om barna, la den ene forelderen gå inn i flyet først, legge fra seg kofferter og slike ting, og vent, VENT helt til sist med å ta med barnet inn.. Som alle vet, kan jo boardingen på et fly dra ut litt i tid, og kortest mulig tid på flyet for de små er et stort pluss!

Advertisements

4 thoughts on “Barnevennlige flyplasser, finnes de?

  1. Schiphol har eget babyrom, med flere stelleplasser, vask og mikro. I tillegg er det babysenger og sitteplasser til foreldrene med gardiner rundt. Det er også en tv-krok for de større barna + en lekeskog.

    De lar også foreldre med barn gå ombord i flyet samtidig med business, noe som vi syntes var bra, da det er bedre å sitte i flysetet enn å stå i kø med resten når man har en liten en på armen.

    1. Åja det stemmer det, er det det som er ganske langt ned i avgangs-hallen. Nede ved gate 20 eller hva det er?

      De hadde jo et som stod utenfor ankomst-hallen også, men frykter at det måtte vike plass for Starbucks..? Kan det stemme..? Ikke at Starbucks gjør med noe da.. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s