Dyrebar last.. Lett å kjøre sikkert og følge loven med SitSac

Lett å kjøre sikkert og følge loven med SitSac –

ryggsekk og bilbeltepute i ett!     

Alle barn som er lavere enn 135 cm må sitte på bilbeltepute eller -stol. Det ble påbudt i Norge og i EU allerede i mai 2006. Hvis belteputen skal brukes, må den finnes lett tilgjengelig, tenkte oppfinneren Maria Munther og utviklet  SitSac, en kombinert ryggsekk og bilbeltepute. Oppfinnelsen gjør det enkelt for barn å selv bære med seg belteputen og derved kjøre sikkert.

– Det er bra med løsninger som gjør bilsikkerhet lett tilgjengelig, sier Claes Tingvall som er trafikksikkerhetsdirektør i det svenske Veivesenet. Alle synes det er viktig å beskytte barn i trafikken, men hvis ikke utstyret finnes lett tilgjengelig, er det fort gjort å bryte lovpålagte krav til sikkerhet.

– SitSac er perfekt når barnet skal hentes av noen andre, følge med en venn hjem, i leiebil på ferien  eller på busstur, sier Maria Munther.

Den passer også utmerket når familien skal leie bil på ferien. Da kan SitSac tas med som håndbagasje på flyet, selvfølgelig fylt med ting for reisen. Dessuten kan barna ved hjelp av SitSac komme høyere opp både på restaurant og kino.

– For meg var allsidighet og enkelheten viktig, sier Maria Munther. SitSac er lett å bære og det er en smal sak å koble løs belteputen.

En SitSac rommer 14 liter men veier bare 1,7 kilo. Den er utviklet for å passe barn mellom fire og tolv år. SitSac kan også bæres av en voksen for de minste barna. Den finnes i rødt, blått og limegrønn.

Loven om sikkerhetsutstyr for barn i bil skal sikre at bilbeltet sitter bedre. Den underste  delen av beltet skal strekkes over lårene for å hindre skader på indre organ, da barnets skjelett ikke er ferdig utvokst  før i 10-12 årsalderen.

– Vi ser at barn som ikke sitter i bilpute eller –stol får flere skader i mageregionen ved en ulykke, fordi beltet glir for høyt opp, sier Claes Tingvall.

Barnesikkerhet er et forsømt område i trafikken. Svenske NTF (tilsvarer Trygg Trafikk) gjorde nylig en undersøkelse om hvordan taxinæringen arbeider med trafikksikker.

Et spørsmål var: Vilken type  sikkerhets-utstyr for barn tilbyr dere? Kun hver fjerde bestillingssentral for taxi fikk godkjent i undersøkelsen.

I Norge fant Trygg Trafikk i en undersøkelse i 2007 at 42 prosent av barn i alderen 7 – 10 år, som var kortere enn 135 cm, ikke brukte bilbeltepute eller –stol, noe som er i strid med loven..

 

 

Produktinformasjon SitSac

 

 • Testet og godkjent ifølge ECE R 44-04.
 • Lett for barn å ”gjøre om” til beltepute.
 • Reflekser som synes fra alle kanter.
 • Beskyttet lomme under setet for A4 format
 • Justerbare remmer for barn og voksne.
 • Rommer ca 14 liter.
 • Veier ca 1,7 kg.
 • Avtagbar sittepute.
 • Finnes i flere farger: lime, rød og blå.
 • Patent-, design- og varemerkebeskyttet.
 • Bryst- og hoftebelte.
 • Kan taes med som håndbagasje på fly, måler 23x40x38 cm.

 

SitSac selges i Sverige hos velassorterte bilforhandlere, i barn&baby-butikker og i webshop, se www.sitsac.se. I Norge selges SitSac hos BarnOmbord AS. Se www.barnombord.no for mer informasjon.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s