fly med baby – how to fly and live to tell the story..

Vi har alle vært borti mødre som (nybakte sådan, som IKKE har vært der selv.. – enda..) som tenker litt annerledes på det å fly med baby enn hva det faktisk kan være – i praksis…

Leste et sted at å fly med baby var absolutt ikke som enhjørninger og regnbuer.. Overhodet ikke.. Men at det KAN være mulig å gjøre, på en grei måte, og med vettet i behold når flyet er trygt plassert på gaten..

Jeg er så enig. Her er hemmeligheten.. PLANLEGGING.. Om man ikke planlegger, kan man bare føle skuldrene heve seg til et ukjent høydepunkt, kun med tanken på og bestille flybillett…

1. “felle” :

Kles-skift. Hvor mange ganger skal man strengt tatt skifte på en baby under flyturen som tar 2 timer..? X antall.. Og det er her X´en er skummel.. Man ANER ikke.. Og med tanke på de “koselige og intime toalettene” (som tatt ut av en bolig-annonse for boliger på 21 kvm..), vet alle som har skiftet en full bleie på et fly-toalett nok til å vite at det ikke akkurat er romslig.. Der må man gå ut for i det hele tatt å skifte mening..

Ta med så det holder til en dag, og enda litt til.. You NEVER know..

2. “felle” :

Bøker?? haha… Njet, NO, glem det.. Du kommer ikke til å ha tid til å gå på do selv engang, så tiss før avgang..

3. “felle” :

Mat. Kanskje du ammer babyen, kjempefint. Om du tenker at det ikke blir noe problem, for du “skal jo amme ved avgang/landing pga trykket i ørene på babyen”. Herlig. Om det går. Om du ikke sitter som sild i tønne på det midterste sete, med et forelsket par på hver side.. Les: intim-sonen er på et ikke-eksisterende nivå..

Det er ikke så VELDIG fristende å sette seg til rette, legge babyen til, for å bli vitne til (og du vil garantert ha flere vitner med deg) at babyen kun er opptatt av omgivelsene, lys i taket, eller halve kroppen til med-passasjerer som innvaderer setet til mammaen sin.

Ta med en liten flaske med vann, smokk, fruktmos og hva som helst. Så lenge det er et alternativ.

Møt opp tidlig på flyplassen, slik at det siste du gjør før du går ombord, er å gi mat, og skifte bleie på babyen.

4. “felle” :

Soving. Kanskje babyen sover på flyet, slik han pleier, til sin faste tid. (Da er du heldig, Hurra.) Hvis ikke, vær forberedt på at søvn kan bli forskjøvet denne dagen, og tenk at det er faktisk helt greit. Om du ikke har skaffet deg dette produktet da.. Da er faktisk sjansene på litt velfortjent søvn litt større..

5. “felle” :

Innstilling/humør evnt humor.. Med riktig info før reisen, og være forberedt nok, kan man sørge for å ha rette innstilling til turen. Det vil lette så utrolig mye for både deg selv og babyen din når du skal ut å fly. Babyen plukker opp utrolig mye fra ditt svette blikk, og høye puls.. 🙂 Og ikke minst, ikke bry deg om de andre passasjerene, det er sikkert noen som synes det er irriterende eller plagsomt om babyen din gråter, enten febrilsk, eller litt surking.. Noen blir ikke fornøyde uansett hva. De er ikke alene i det flyet, og det er ikke du heller, så om man tenker sånn, blir alt så mye bedre..

Om du er riktig så forberedt, kan du leie produkter som kan lette både soving/mating og hele flyturen egentlig.. Så DET er vel egentlig det beste tipset! Bruk det som finnes der ute av remedier som kan lette flyturen din med baby..

Den første turen, er jo tross alt bare èn av mange, mange, mange du skal ha med babyen din! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s