Reise med baby til Egypt..

 Reise med baby til Egypt – pakkeliste og tips noteres bak øret..

Vi skal selv ut å reise med baby om få dager, og er derfor litt ekstra “opptatt av” og bevisst på hvilke retningslinjer, og forhåndsregler man kan gjøre seg før man drar, både med tanke på selve reisen, men ikke minst på maten der nede.. Nå har jo vi valgt en av “verstingene” skal man tro ryktene som svirrer på nettet. Bare DET er jo nok til å ligge søvnløs flere netter i forkant. VI SKAL TIL EGYPT. Hurra.

reise med baby - Egypt

Så jeg har da googlet litt og fant litt av hvert som er “mat for mons” (evnt for mor, i dette tilfellet, og hva som IKKE er mat for lille-mons…) Så om du skal reise med baby, her kommer en liten “smørbrød-liste” over hva som kan være verdt og merke seg..

Før avreise:

* Mange av babygrøtene i andre land er ekstremt søte. Ta med grøt hjemmefra. – Den er jo grei. Ta også med litt ekstra til å ha i veska om ikke flymaten faller i god jord. (Gjelder også større barn – egen matpakke med litt pasta og pølser feks er alltid populært her)

* Ta med en barnestol som kan brukes på restaurantene, er ikke alle som har oppdaget IKEA-barnestolen enda vet dere.. Tro det eller ei. Og DA er jo denne kjempefin å ta med seg. Den brukes som en seng på flyet, og barnestol til resten av ferien. Genial!

* Husk å pakke inn vognen forsvarlig. Uten dette, kan du i verste fall bruke de første dagene av ferien på å lete etter vogn. For poden må jo sove på dagtid.. Det er mange som tenker at de kanskje ikke vil bruke penger på en ordentlig barnevogn-beskyttelse til “den gamle vogna” eller den skrøpelige reisetrilla.. MEN jeg tror nok man ville være villige til å betale mye penger for den, om den skulle blitt ødelagt. Nå trenger man faktisk ikke kjøpe en ny PramPack heller, denne kan leies her til en kjempefin pris, og er veldig praktisk siden man kan hente og levere den på flyplassen. Igjen: genialt!

* Hvis du reiser med baby eller barn som bruker bleier, ta med deg hjemmefra. I Hellas og Spania feks er det ofte dobbelt så dyrt som her hjemme. De største størrelsene kan være vanskelig og få tak i. (Men tenk praktisk, om man må betale X antall kroner i overvekt på grunn av et arsenal av bleier, blir det veldig dyre bleier til slutt..) Just saying.

* Pakk ned et lite “reise-apotek”. Paracet, termometer, plaster og sårrens feks. Og anti-bac, både i flytende og rense-servietter. (Man får kjøpt fine små flasker med anti-bac som tar liten plass i håndveska også)

* Ta med myggnetting til vogn/trille. Viktig! – Igjen, den lille Globetrotteren trenger sin lille siesta på dagtid. * Husk solkrem (føler nesten det blir litt overdrevent og si det, for det skjønner jo alle, men “for the record..”)

* Klær med UV-beskyttelse er jo GULL verdt! Fåes på apotek(Barnas Hus og lignende.. Ta med flere solhatter, helst med knyting, sånn at man vet den sitter der. Badesko til den minste er også veldig bra. Kan være glatt, varmt osv for små tottiser..

På ferien:

Vann, vann, vann.. 

* En viktig årsak til magetrøbbel er at mange land ikke er så heldige som oss med drikkevannet. Vann fra springen i utlandet er ofte forurenset. Forurenset mat og vann kan gi infeksjoner, vanligvis i form av diaré og oppkast.

* Et godt tips er å bruke vann fra flaske, både til drikking og til tannpuss. Men det stopper ikke der, å neida.. Isbiter kan være laget av vann fra springen, salater kan være skyllet i forurenset vann.

* Prøv å unngå å svelge vann dersom du dusjer/bader eller svømmer i vann som kan være forurenset. (Utstyr barnet med snorkel!) 🙂

* Det er i tillegg veldig viktig at man er nøye med vask av hender etter toalettbesøk, etter kontakt med dyr og før matlaging og måltider. Ha med anti-bac i vesken, denne er din beste venn på turen.

* Det er også lurt å ha et daglig inntak av melkesyrebakterier, både før og under oppholdet i utlandet. Dette hjelper med å balansere magen, og forebygger løs mage. Hør på apoteket hva som kan taes med til barna.

* Mat som er nylaget og gjennomkokt eller stekt regnes som trygg å spise. De fleste smittestoffer drepes ved varmebehandling.

* Men vær OBS: dersom maten blir stående lunken over lengre tid etter koking/steking, kan den bli dårlig.. Kjenner jeg får litt dårlige vibber til buffet jeg nå forresten..

* Rådet om å “koke, steke, skrelle eller glemme” er fortsatt gyldig. Spis på restauranter hvor det er mye folk. Der er ofte maten fersk og nylaget.

reise med baby - sitroner skal DEF prøves!

Jeg fikk et lite tips her om dagen.. Ofte blir det servert sitron til maten, (hvis ikke spør etter det..) og om man gnir sitronen over bestikket før man spiser, skal dette hindre magetrøbbel.. Lurt ikke sant? Syre i sitronen skal visstnok være med på å hjelpe mot bakteriene.. Skal definitivt prøves..

Her er forresten Folkehelseinstituttets kostholdsråd i sin helhet:

Unngå:

 • Ikke-desinfisert drikkevann

Vær på vakt mot:

 • Kalde sauser
 • Upasteuriserte melkeprodukter
 • Mat tilberedt av rå egg (majones, desserter)
 • Salat
 • Rå skalldyr
 • Halvstekt eller rått kjøtt
 • Mat som serveres lunken

Du kan trygt spise:

 • Varm, kokt og stekt mat
 • Frukt og grønnsaker som du skreller selv

Pjuuuh… Om vi kommer levende fra denne reisen, skal jeg være fornøyd tror jeg.. Nei, men jeg tror at man har definitivt andre forhåndsregler når man skal reise med baby eller barn, men om man tar hensyn til disse, og er klar over dem, vil jeg tro det skal gå bra dette her.. Slapp av, og NYT FERIEN!!! 🙂 Reise med baby og småbarn skal jo være BRA!! 🙂

Advertisements

3 thoughts on “Reise med baby til Egypt..

 1. Hei! Jeg lurer på hvordan denne reisa gikk? 🙂 Jeg tenker å ta med meg min 6 mnd gamle sønn til Egypt til uka 🙂

  1. Hei!
   Ja det lurer jeg også på, hvordan det hadde gått.. På grunn av sykdom kvelden før avreise, måtte vi kansellere hele turen.. Reisefølget vårt dro dit med sine barn. 1 og 4 år, og minstejenta og pappaen ble syke der nede.. Sånn “vanlig” mage-sjau tror jeg… Veldig kjedelig for dem, men det gikk fort over som jeg forstod. Begynner å lure om det er mer regelen enn unntaket når det gjelder Egypt..?

   Man får bare være så nøye man kan når man er der, noen reiser jo år etter år og blir aldri syk…

   Hvor gammel er din lille da?
   Masse lykke til hvertfall, og god tur! Legg gjerne inn en hilsen her når du er hjemme igjen, så får vi høre! 🙂

 2. Beklager, så det der.. 6 mnd.. Jeg tenker at det må være bra, da kryper han kanskje ikke over alt, og putter alt i munnen..? Legg han i vognen og la han få lufte tærne.. hehe.. Skulle hatt en FlyeBaby du da til turen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s